Wannagive
Image default
Huishoudelijk

Waar je bubbeltjesplastic allemaal voor kunt gebruiken

Iedereen weet wel wat bubbeltjesplastic is. Maar waar kun je het allemaal voor gebruiken? In deze blog leggen we je uit waarom bubbeltjesplastic zo’n handig materiaal is!

Schok werend

Bubbeltjesplastic werkt schok werend, dus wordt het veelal gebruikt bij het transporteren van allerlei verschillende producten. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen kun je vrijwel alles verwikkelen in het plastic, van meubels tot tandenborstels, om het beschermd te kunnen transporteren zodat het veilig bij de plaats van bestemming aankomt.

Indrukken

Je kent het vast wel, als je luchtkussenfolie ziet voel je meteen de drang om het in te drukken en de bubbels kapot te maken. Maar waar komt die drang toch vandaan? Uit onderzoek is gebleken dat het indrukken van de bubbeltjes zorgt voor rust en kalmte in je hoofd. Dit komt omdat het indrukken van het plastic zorgt voor afleiding en volledige focus op maar één ding. Er bestaat zelfs een app waar je digitaal de bubbeltjes kapot kan maken.

Verschillende doeleinden van bubbeltjesplastic

Het plastic wordt niet alleen gebruikt om te verpakken. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als isolatiemateriaal. Daarnaast is het plastic ook in allerlei verschillende kleuren te krijgen, waardoor het zelfs voor reclame doeleinden gebruikt zou kunnen worden. Vooral in de reclamesector en beveiligingssector wordt luchtkussenfolie bedrukt om bijvoorbeeld producten te identificeren. Zo herken je welk product erin zit en is het ook nog eens goed beschermd voor eventueel transport.

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/