Wannagive
Image default
Groothandel

Acrylaat platen in de bouwsector

Acrylaat is een prachtig materiaal met een optisch bijzondere helderheid, zelfs helderder dan glas! Door deze eigenschap wordt acrylaat dan ook vaak als vervanger van glas gebruikt. Acrylaat platen worden in de bouwwereld gebruikt voor zowel een functioneel als een decoratief doel. Architecten zijn frequente gebruikers van acrylaat. Zij gebruiken de platen voor balustrades, overbruggingen en bruggen, traptreden e.d. Ook interieurbouwers gebruiken acrylaat regelmatig. De platen hebben een maximale afmeting van 2 x 3 meter en hebben verschillende diktes. Het is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals hier in het assortiment is te bekijken.

De unieke eigenschappen van acrylaat

Acrylaat wordt ook wel PMMA, plexiglas of perspex genoemd. Het valt onder de noemer kunststoffen en is bijzonder hard. Zo is acrylaat 30 maal sterker dan glas en vele malen lichter in gewicht. We noemden de optische helderheid al, maar ook de glans van acrylaat valt op. Het materiaal is slagvast, wat een groot voordeel is bij gebruik als beglazing. Door middel van warmte kan acrylaat makkelijk worden vervormd. Andere bewerkingen als het verzagen, boren en lijmen zijn eenvoudig te doen. Ook kan acrylaat makkelijk worden bedrukt of gegraveerd. Dit zie je vaak bij awards, bewegwijzering en naamplaten.

Acrylaat platen, kappen en blokken

Naast de acrylaat platen zie je ook vaak kappen die van dit materiaal zijn vervaardigd. Acrylaat kappen worden vaak gebruikt in musea, bij exposities e.d. Omdat het materiaal glashelder is, is het object onder de kap uitmuntend zichtbaar. De kap biedt bescherming tegen vuil en stof. Een andere reden waarom acrylaat kappen populair zijn, is de functie van bescherming. Door het slagvaste materiaal is zo’n kap een prima beveiliging en voorkomt diefstal of breuk. De kappen worden op maar gemaakt. Tot slot zie je ook vaak blokjes van acrylaat. Deze blokjes worden gebruikt voor het presenteren van dure juwelen. De stijlvolle uitstraling van dit kunststof materiaal draagt bij aan de exclusiviteit van de sieraden.

Voor meer informatie kijk gerust op de website van Vink Acrylaat.