Wannagive
Image default
Huishoudelijk

Handige tips en tricks voor het gebruiken van een wasrek

Iedereen gebruikt thuis wel een wasrek of een droogrek. De een heeft deze buiten staan en de ander heeft deze binnen staan. In de zomer kan je een wasrek makkelijk buiten zetten, maar in de herfst of winter kan dit in Nederland niet. Niet iedereen heeft een balkon of een tuin waar je een wasrek kwijt kan en daar kan die extra veel in de weg staan. Voor degene die geen grote woonruimte hebben, zijn er een paar hele handige tips! Lees die hieronder.

Wasrek tegen het plafond

Een wasrek staat vaak erg in de weg en het ziet er vaak ook nog rommelig uit als deze midden in de woonkamer staat of op een plek die goed zichtbaar is. Dat wil je natuurlijk liever niet, maar wat als je geen keuze hebt? Je kan een wasrek op verschillende manieren ophangen. Heb je wel eens gedacht aan een paar waslijnen onder het plafond te hangen? Boven de wasmachine is een uitstekende plek om zoiets op te hangen. Zo is je was altijd dichtbij de droogplek en hangt of staat het niet meer in de weg.

Stijlvol wasrek

Heb je vaak maar een aantal stukken die je aan een wasrek hangt? Dan kun je voor een wat kleiner wasrek kiezen. Er zijn super leuke wasrekken te verkrijgen in een mooie chique houten kleur of in net zwart. Zo krijgt het wasrek direct een stijlvolle uitstraling en kun je deze gerust in de woonkamer plaatsen als een soort accessoire. 

Wasrek aan de muur

Heb je een grote muur over waar je niks mee doet? Dan zou je een hangend wasrek kunnen bevestigen. Je kan de wasrekken in een stalen kleur of frame kiezen of je kiest voor een mooie houten look. Doordat de wasrekken aan de muur bevestigd zijn, vallen deze minder op en heb je meer ruimte op de grond.