Wannagive
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ontwerp uw eigen speelkaarten

Speelkaarten

Een origineel cadeau verzinnen voor een vriend of vriendin of voor een geliefde kaarten drukken is een leuk idee. Spelkaarten worden namelijk voor zoveel activiteiten gebruikt. Je ziet het wel vaker als je ergens misschien vrijwilliger bent geweest of je hebt mee gedaan dat je een pakje speelkaarten krijgt, waarbij de achterkant bedrukt is met een afbeelding of tekst die bij die organisatie hoort.

Cadeau

Je kan zoveel verzinnen om op een kaart te laten drukken. Misschien houdt diegene aan wie je het kaartspel geeft wel enorm van chocola en laat je bijvoorbeeld op de achterkant chocolade afbeelden of verschillende biersoorten. Voor een geliefde kan je natuurlijk bijvoorbeeld hartjes of persoonlijke teksten laten drukken, niets is te gek bij het kaarten drukken. Niet alleen worden kaarten gebruikt voor bijvoorbeeld pesten, maar ook onder de jongeren worden ze veel gebruikt bij verschillende spellen. Ook worden er spelletjes mee verzonnen die alleen een bepaalde groep kent. Kaarten drukken is voor iedere leeftijd geschikt om te geven.

Kaarten vs postkaarten

Kaarten drukken kan ook nog wel verward worden met zowel speelkaarten als met postkaarten. Omdat je dat in veel gevallen ook gewoon kaarten noemt. Maar ook postkaarten kun je laten bedrukken en ontwerpen. Zo kan je dus net zoals de kaarten drukken een persoonlijke kaart geven aan bijvoorbeeld een dierbaar iemand. Voor speciale gelegenheden of gewoon een kaartje versturen, het kan allemaal. Ondanks dat er bijna geen kaartjes meer verstuurd worden blijven de geboorte kaartjes nog wel. ook deze zijn speciaal laten drukken en is er dus nooit een zelfde.

Online ontwerpen

Een kaart wordt tegenwoordig lang zo snel niet meer op de bus gedaan als voorheen. Sinds een aantal jaar worden er ook wel e-cards verstuurd. Deze ontwerp je dan online en worden via de mail bij iemand gestuurd. Omdat natuurlijk online kaarten zijn, zijn er ook veel meer special effects die toegevoegd kunnen worden aan deze kaarten.

Postkaart

Een postkaart kan zijn een platte kaart gemaakt van karton of een vouwkaart, ook deze is gemaakt van karton. Een vouwkaart verstuur je in een envelop met daar de gegevens op van de persoon naar wie de kaart gestuurd moet worden. Meestal aan de rechter bovenhoek plak je dan een postzegel. Bij een platte postkaart is de kaart in twee helften verdeeld. Aan de ene kant heb je schrijfruimte de linkerkant is dit en aan de rechterkant is een postzegel vakje aangegeven en er staan lijnen waar je het adres op kan schrijven.

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/kaarten-drukken