Wannagive
Image default
Huishoudelijk

Dingen die je moet overwegen voordat je een mediamuur installeert

Mediamuren, zijn een van de nieuwste en meest populaire trends in interieurdesign. Maar wat is een mediamuur precies en hoe kan deze in een huis worden ingebouwd? Ontdek het door verder te lezen. Mediamuren zoals die van Cinewall zijn een moderne trend in het interieurontwerp van een huis, maar het lijkt erop dat een speciale muur in een huis er altijd al is geweest. Het doel is om een ​​ruimte vrij te maken voor al je apparatuur om zo een centraal punt te creëren dat de aandacht trekt wanneer mensen de kamer binnenkomen. Een mediawand is in zijn meest eenvoudige vorm gewoon een tv die aan de muur in je woonkamer of lounge hangt. Voor de beste resultaten breiden mensen het concept uit door uitgebreide op maat gemaakte muurframes te bouwen waarin geïntegreerde opslag kan worden ondergebracht, zoals kasten, planken en ladsn, maar ook apparatuur zoals een elektrisch vuur. Laten we eens kijken naar dingen die je moet overwegen voordat je een mediawand installeert.

Overweeg het televisieformaat dat je wenst

Formaat is belangrijk als het om je televisie gaat. Immers, als je opbergruimte laat inbouwen in de structuur van je mediawand, wil je waarschijnlijk je tv in het midden, met de kasten, lades en planken erboven, eronder, aan de zijkanten of zelfs eromheen. Dit betekent dus dat je maar een bepaalde hoeveelheid middenruimte hebt om te gebruiken voor je televisie. Als je hierin een keuze gemaakt hebt, kun je deze meenemen in het ontwerp van jouw mediamuur.

Denk na over de apparaten die je in de muur wilt wegwerken

Bepaal welke randapparatuur, zoals settopboxen, gameconsoles of speakersystemen, ruimte nodig hebben in je mediawand. Welke plek je ook kiest voor je apparaten, vergeet niet rekening te houden met kabels, deze nemen ook vaak veel ruimte in beslag. 

Overweeg kabelbeheer

Het laatste wat je wilt als het om elektronische gadgets gaat, is dat stroomkabels, antenne-aansluitingen en audiovisuele snoeren het strakke uiterlijk van je nieuwe mediawand verpesten. De plek van deze apparaten moet van tevoren worden vastgelegd en er moet een onzichtbaar gootje worden overgelaten om eventuele kabels naar de benodigde aansluitpunten te laten lopen, zoals de tv en de mediabox. Het is slim om te overwegen om enkele stopcontacten binnen handbereik van je apparaten te plaatsen om stroomaansluitingen makkelijk mogelijk te maken.