Wannagive
Image default
Financieel

Alles wat je moet weten over overwaarde opnemen

Bij een overwaarde is je woning meer waard dan het overgebleven hypotheekbedrag. Een simpel voorbeeld: als je woning 400.000 euro waard is en je resterende hypotheek bedraagt 225.000 euro, dan is de overwaarde 175.000 euro. Wil jij je overwaarde opnemen? Dat kan! In deze blog worden een aantal manieren uitgelegd hoe jij je overwaarde kan opnemen.  

Verbouwen

Als jij nog helemaal gelukkig bent in je huidige woning dan wil je er natuurlijk niet weg. Als je wel graag je overwaarde wilt opnemen, kun je ervoor kiezen om je woning te gaan verbouwen. Je kan dan de overwaarde gebruiken om te investeren in de verbouwing. Hierdoor wordt je woning vaak ook meer waard, wat weer nieuwe voordelen met zich meebrengt.

Huis verkopen

Als jij je huis verkoopt, kun je de overwaarde gebruiken om je nieuwe droomhuis te financieren. Dit is de meest eenvoudige aanpak om je overwaarde op te nemen. In de meeste gevallen wordt het wel verplicht om de overwaarde volledig te gebruiken voor de financiering van de nieuwe woning.

Lagere hypotheekrente

Wil jij niet verhuizen, niet verbouwen maar wel graag je overwaarde opnemen? Dan kun je er ook voor kiezen om de hypotheekrente te verlagen. Hier gebruik je de overwaarde voor. Je hebt dan maandelijks lagere kosten waardoor er wellicht ruimte komt om je geld ergens anders aan te besteden. Lagere maandlasten geven je een stuk meer ruimte om geld uit te geven aan duurdere aankopen zoals vakanties.

https://rockethypotheken.nl/overwaarde-opnemen-hoe-zit-dat/