Wannagive
Image default
Financieel

Lenen geld en kijk naar welke voorwaarden er worden gesteld

Lenen geld en kijk naar welke voorwaarden er worden gesteld. Wat bedoel we hiermee? Dat gaan we uitleggen. Wanneer je een lening afsluit krijg je een contract en de daarbij behorende algemene voorwaarden. Iedere kredietverstrekker of bank hanteert algemene voorwaarden. Hier staan ook vaak de kleine lettertjes in. Over wat er gebeurt wanneer je een termijnbedrag moedwillig of niet kunt betalen of dat de kredietverstrekker de vrijheid heeft om onaangekondigd de rente aan te passen. Het spreekt voor zich dat je dus de algemene voorwaarden goed moet doornemen voordat je een krabbel zet. Maar er zijn nog meer zaken waar je op moet letten als je geld wilt lenen. In onze blog vertellen we er meer over.

Lenen geld, raak niet teleurgesteld

Teleurstelling komt voort uit de verkeerde verwachtingen die je hebt en daarom is het ook belangrijk om goed uit te zoeken welke lening voor het lenen geld het beste bij je past. Ga je geld lenen om bijvoorbeeld een grote verbouwing uit te voeren of om een nieuwe auto te kopen? Dan zou je kunnen kiezen voor een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening krijg je een groot geldbedrag in één keer op je rekening gestort en het bedrag met rente los je in termijnbedragen maandelijks af. Een voordeel is dat je van een lange looptijd en lage maandlasten kunt genieten, maar het nadeel is dat je het afgeloste bedrag niet opnieuw kunt opnemen.

Kies voor een doorlopend krediet

Wil je meer vrijheid en ook zelf bepalen wanneer je een bedrag opneemt? Dan past een doorlopend krediet beter bij jouw behoeftes. Met een doorlopend krediet betaal je ook maandelijks een bedrag om de lening af te lossen, maar je hebt wel de keuze om het bedrag weer op te nemen als je het nodig hebt. Het bedrag dat je kunt lenen wordt ook niet in één keer op je rekening gestort. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel lenen  geld je opneemt. De keerzijde van de medaille is dat een doorlopend krediet in de regel nooit langer dan 3 jaar duurt en dat je te maken krijgt met een variabele rente.

Lenen geld of kies voor de creditcard waarmee je producten bestelt

Wil je een mooie televisie kopen of wil je eindelijk je iPhone vervangen voor het nieuwste model? Of wil je die nieuwe laptop een keer aanschaffen? Trek de portemonnee dan maar open. Misschien heb je ervoor gespaard, maar wat als je het product wegens een defect moet vervangen? Dan zit je mooi met je handen in het haar. Maar in plaats van lenen geld kun je beter kiezen voor de creditcard waarmee je producten bestelt. Dan zijn ze ook verzekerd tijdens transport en je kunt het bedrag later terugbetalen. Of gespreid aflossen als daar je voorkeur naar uitgaat. Naast een credit card krediet zou je ook kunnen kiezen voor rood staan op je bankrekening of je zoekt een webshop uit waar je producten op afbetaling kunt bestellen. Dan heb je het probleem ook opgelost. Bekijk direct www.geld.nl voor meer informatie over lenen geld.