Zonnepanelen Amstelveen reinigen

Veel mensen in Nederland hebben geen enkel idee van hoe zonnepanelen schoongemaakt moeten worden. Gelukkig hoef je dat ook niet echt te weten, omdat de kans dat je ze zelf moet reinigen erg klein is. Dat komt doordat het vaak best hard regent, dit zorgt ervoor dat de panelen weer helemaal blinken en optimaal werken. Als je woont tussen de hoge bomen kun je veel last hebben van vogelpoep, wat niet altijd even makkelijk ergens vanaf gaat met een beetje regen. Zoals vogelpoep op een auto ook best stroef vast kan zitten.

 

Geen schoonmaakmiddel nodig

Maar wat heb je dan nodig om zonnepanelen Amstelveen echt goed schoon te maken? Heel simpel eigenlijk. Alleen wat water, een zachte doek en een spons. Je zou zelfs nog gebruik kunnen maken van regenwater. Waarom geen schoonmaakmiddelen? Omdat deze vaak heel agressief zijn en de coating aan kunnen tasten. Om nog niet te beginnen over schuursponsjes of een hogedrukreiniger. Heb je last van écht hardnekkige vlekken, dan zou je kunnen overwegen om speciale zonnepaneelreiniging te kopen.

 

De beste tijd om zonnepanelen schoon te maken

Als je zonnepanelen Amstelveen wilt reinigen, is de lente de beste tijd hiervoor. Om heel precies te zijn is april de beste maand. Waarom? In april is het nog niet per se heel warm, maar is er wel meer dan genoeg licht.

 

Denk aan je veiligheid

Veiligheid voorop! Je staat niet elke dag op een dak, het is daarom zeker aan te raden om gebruik te maken van valbeveiliging. Heb je dit niet, dan kun je er beter voor kiezen een professioneel bedrijf dit te laten doen.

 

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-amstelveen/