Wannagive
Image default
Gezondheid

De positieve eigenschappen van een verzwaarde deken

Waarschijnlijk heb je wel eens van een verzwaarde deken gehoord. Deze dekens hebben de laatste jaren terrein gewonnen in populariteit. Dat is ook niet gek, want een verzwaarde deken heeft allerlei positieve eigenschappen. Deze eigenschappen hebben effect op slaap, angststoornissen, stress en kunnen ook een positief effect hebben op mensen met bepaalde aandoeningen. In deze blog lees je het een en andere over het effect van de dekens en hoe ze werken. Als we je interesse gepiekt hebben, lees hieronder dan snel verder!

Hoe werkt een verzwaarde deken?

Een verzwaarde deken bootst een therapeutische techniek na, deze techniek heet `Deep Pressure Stimulation`. Deze therapeutische techniek werkt door een lichte druk te leggen op je lichaam, hierdoor kan je zenuwstelsel ontspannen. Deze ontspanning van je zenuwstelsel verlicht angst, stress en pijn en het kan zelfs je stemming en je slaap verbeteren. Hierdoor zal de kwaliteit van je slaap verbeteren en overdag zal je ook meer energie hebben. Deze therapeutische behandeling zorgt voor een gelijkmatige verdeling van druk op je lichaam. Deze verzwaarde dekens zijn vaak gevuld met kleine objecten, zoals schijven, kraaltjes of pellets. Deze kleine objecten zijn vaak gemaakt van plastic of glas.

Mensen met bepaalde aandoeningen

Deze dekens hebben ook een positief effect op mensen met bepaalde aandoeningen, zoals ADHD, autisme, PTST, angst en slaapproblemen. Door de therapeutische techniek kunnen deze mensen beter slapen en wordt een gevoel van veiligheid gesimuleerd. Deze simulatie van veiligheid is eigenlijk alsof iemand je knuffelt, waardoor deze mensen zich beter en veilig gaan voelen. Om deze reden kan een verzwaarde deken ook door een therapeut voorgeschreven worden voor mensen met deze aandoeningen.

 

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/