Wannagive
Image default
Webdesign

Wat je moet weten bij een webwinkel starten

Het klinkt erg aanlokkelijk, zelf een webwinkel starten waarmee je geld kunt verdienen. Wanneer het je eerste webshop is kan het lastig zijn om alle feiten op een rij te zetten. We helpen je alvast met de belangrijkste zaken die je moet weten bij een webwinkel starten.

 

Vraag: Welke webwinkel software heb ik nodig?

Antwoord: Kies voor de snelste manier om een winkel te starten die ook nog uitbreidbaar is. Shoptrader is een online platform dat je bezig laat zijn met ondernemen, niet met programmeren.

 

Vraag: Moet ik eerst een webdesigner inhuren?

Antwoord: Met Shoptrader niet, je kiest gewoon een standaard layout en past deze aan naar jouw voorkeur. Je zou wel het ontwerp van een logo en huisstijl professioneel kunnen uitbesteden. Dat is veel goedkoper dan het hele webdesign uit handen te geven.

 

Vraag: Moet ik een domein registreren?

Antwoord: Je kunt een webwinkel starten met een standaard Shoptrader link maar dat staat niet zo professioneel. Je kunt een domeinnaam registreren en die koppelen aan jouw webshop wanneer je live gaat.

 

Vraag: Hoe kan ik geld ontvangen?

Antwoord: Op een veilige wijze betalingen verwerken is uiteraard van groot belang. Binnen Shoptrader zijn alle bekende en betrouwbare opties aanwezig waaronder iDeal, Bancontact Mister Cash, verschillende creditcards en PayPal.

 

Vraag: Hoe wordt mijn webshop gevonden?

Antwoord: Na jouw webwinkel starten moet je deze vindbaar maken in Google en koppelen aan social media accounts. Met SEO instellingen, metadata en nieuwsbrieven kun je snel bezoekers en klanten trekken. Dit kun je regelen in het Content Management Systeem.

 

Vraag: Kan ik producten laten bezorgen?

Antwoord: Bezorgen en zelfs retourneringen ophalen kun je uitbesteden door een transportbedrijf naar keuze te koppelen aan jouw webwinkel. Bepaal zelf de verzendkosten en besteed de leveringen uit aan bedrijven als PostNL.

 

Vraag: Is een webwinkel starten iets voor mij?

Antwoord: Als jij ondernemend bent, enthousiast en vol zit met goede ideeën moet je het echt proberen. Momenteel kun je Shoptrader de eerste 15 dagen gratis testen, je loopt dus geen enkel risico.

 

Dit zijn nog lang niet alle antwoorden die je zult hebben, het geeft je wel een beetje houvast bij het starten van je eigen webshop. Dat is uiteraard spannend, en tegelijkertijd ook heel erg leuk. Succes met jouw webwinkel starten!