Wannagive
Image default
Gezondheid

Wat is een assertiviteitstraining precies?

Het volgen van een handige assertiviteitstraining biedt in verschillende gevallen uitkomst. Maar alvorens u zich voor de assertiviteitstraining inschrijft, wilt u eerst graag de inhoud kennen. Wat kunt u van de training verwachten? En voor wie is de training eigenlijk bedoeld? Bij de assertiviteitstraining staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Het gaat hierbij om persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Wanneer u bijvoorbeeld kampt met een gebrek aan zelfvertrouwen kan deze training een uitkomst zijn. Tijdens de training zal de focus gelegd worden op het wegnemen van de blokkade. Hierdoor zult u zich sterker voelen en groeien als persoon.

Voor wie is de training bedoeld?

De assertiviteitstraining is bedoeld voor eenieder die zich graag persoonlijk wilt ontwikkelen. Het kan hierbij gaan om persoonlijke ontwikkeling op tal van verschillende vlakken. Vindt u het bijvoorbeeld spannend om te spreken voor een grote groep mensen en zorgt dit voor stress? Dan kan het verstandig zijn om een assertiviteitstraining te volgen. Tijdens deze training zal uw angst voor het presenteren omgezet worden naar zelfvertrouwen. Ten gevolge hiervan zult u in de toekomst zonder stress en zelfverzekerd een presentatie geven. Ook wanneer u toe bent aan persoonlijke ontwikkeling anderszins biedt deze training uitkomst. Gaat u de assertiviteitstraining volgen?

Goed communiceren kan iedereen leren

De basis van veel problemen ligt in een verkeerde communicatie. Het kan hierbij gaan om verkeerde communicatie tussen familieleden of tussen collega’s. Maar communicatie speelt ook een rol bij het geven van een presentatie. Hoe staat u er tijdens de presentatie bij? En op welke toon spreekt u de woorden uit? Zowel uw houding als uw stem vormen samen de communicatie. Sommige mensen denken dat communiceren een gave is waarover niet iedereen kan beschikken, maar niets is minder waar. Communiceren kan iedereen leren tijdens de assertiviteitstraining. Loopt u niet bewust tegen bepaalde problemen aan, maar bent u toch nieuwsgierig naar de handvaten omtrent communicatie en zelfvertrouwen? Ook dan kunt u de assertiviteitstraining volgen!