Wannagive
Image default
Zakelijk

Waarom thuiswerken eigenlijk veel beter is dan dagelijks naar kantoor gaan

Thuiswerken is de nieuwe norm voor veel bedrijven. En hoewel niet iedereen er even blij mee is moeten we toch accepteren dat dit de nieuwe manier van werken is voor velen. Als je thuis werkt loop je na een tijdje vast tegen een aantal zaken aan maar je zal ook veel voordelen ondervinden. Lees hier waarom thuis werken eigenlijk vele beter is dan elke dag naar kantoor gaan

Je mag zelf je werkruimte inrichten

Je mag zelf je werkruimte inrichten zonder dat de interieur ontwerper of de branding manager er zich tegenaan bemoeit. Plantje naast je laptop? Roze muren? Binnen roken? Alles mag opeens. 

Heb je op kantoor niet de beste stoelen of bureaus? Thuis kan je gewoon je eigen bureaustoel gebruiken. Doe er je voordeel me en zorg ervoor dat de ruimte waarin je dagelijks werkt ook echt overeen komt met de persoon die je bent. 

Geef je werkplek een persoonlijke touch door zaken die je blij maken of ontspannen dichterbij te halen tijdens je werkdag. 

Je pauze is opeens echt vrije tijd

Je pauze is opeens echt vrije tijd in plaats van het quasi verplichte blokje om met die collega’s waar je toch al de hele dag mee zit. Dat klinkt misschien een beetje negatief maar laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon even prettiger om in je eentje een frisse neus te halen en het niet de hele tijd over werk te hebben. 

Als je snel bent en in de buurt van de winkels woont kan je zelfs even boodschappen doen in je pauze. Dat scheelt je aan het eind van de dag weer een half uur in de supermarkt. Zo kan je na je werkdag meteen beginnen met eten maken. 

 

Geen reistijd = directe ontspanning

5 uur? Klap je laptop dicht en begin meteen aan je avond. Geen overwerk, geen collega’s die je raar aankijken maar gewoon direct aan je eigen tijd beginnen. De gewonnen tijd die je normaal zou spenderen aan het heen en weer reizen van en naar je werk kan nu nuttig besteed worden. 

Sluit de dag bijvoorbeeld af met een leuke fietstocht of een rondje hardlopen. Of zet je koksmuts op en gebruik de extra tijd die je hebt om een extra lekker gerecht klaar te maken waar je normaal geen tijd voor hebt. 

Je baas staat niet opeens achter je

Je kent het wel. De hele dag ben je hard aan het werk maar die ene minuut dat je iets voor jezelf aan het doen bent staat je baas opeens achter je mee te kijken naar je scherm met daarop een grappig kattenfilmpje. Niet heel goed voor je reputatie. Doordat je zelf meer controle hebt over wat jij jouw baas laat zien van je werk kan je de dag makkelijker doorkomen door even te pauzeren wanneer je dat nodig hebt. 

 

Heb jij nog tips of ken je nog meer voordelen van thuiswerken?

Heb jij nog tips of ken je nog meer voordelen van thuiswerken? Laat het weten in de comments. De meest originele thuiswerk voordelen nemen we mee in de volgende blogpost!