Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een dekvloer

Waarom kiezen voor een dekvloer

Een dekvloer is een vloer die bestaat uit meerdere lagen. Het grootste voordeel hiervan is dat het ook een lange levensduur heeft. Daarnaast verhoogt het ook de waarde van je woning of bedrijfsruimte. Om een nieuwe Dekvloer sneller drogen dien je de dikte zo klein mogelijk te houden. Elke centimeter zorgt voor extra droogtijd. Maar een dikkere vloer kan wel weer vaker gepolijst worden zodat hij er altijd als nieuw uit komt te zien. Het is een wikken en wegen tussen de keuze die voor jou het meeste telt.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een dekvloer is dat hij wel tegen een stootje en krasje kan. Zeker als je hem lang genoeg hebt laten uitharden. Het is een ijzersterke vloer die je vooral bij bedrijven ziet, maar het is ook mogelijk om deze in huis te laten leggen. Ook is het een manier om meer rendement uit vloerverwarming te halen. Deze vloeren houden de warmte langer vast en daardoor verbruik je minder energie. Tevens zijn het ook lekker koele vloeren in de zomer, dus dat is een win win situatie.

De juiste benodigdheden in huis halen

Om een vloer te gaan leggen moet je beschikken over de juiste bouwmaterialen. Via de Doe het zelf site kun je alvast een kijkje nemen naar de mogelijkheden. Vaak is er veel mogelijk op het gebied van huren van gereedschap. Hiervoor moet je dan wel ook een strakke planning maken, want per dagdeel betaal je een vergoeding. Voor de grotere klussen raden wij aan om het gereedschap zelf te kopen. Vooral als het project langer gaat duren, dan is dat een stuk voordeliger. Je kunt beter te veel als te weinig materialen in huis hebben. Als het dan tegenzit dan kun je gewoon weer doorpakken. Als je te weinig hebt kost dit dubbele tijd en je humeur zakt er ook van in de broek.

 

Gerelateerde artikelen

Een picknicktafel voor verschillende locaties

Uiterst voordelig houten ramen bestellen

Een veiligheidscilinder kopen? Hier kun je op letten