Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Veel gestelde vragen over schaduwdoeken

Buitenruimtes hoeven niet altijd alleen maar in het teken te staan van zonnebaden. Soms is het fijn om te kunnen relaxen in een schaduwrijke plek. Tegenwoordig zijn er veel manieren om schaduw in je tuin te krijgen. Eén van de populairste manieren is het gebruik van een schaduwdoek. Dit is een zonnescherm gemaakt van stof. Een schaduwdoek zorgt ervoor dat de harde zonnestralen worden tegengehouden. Door de vele voordelen is er ook veel aanbod aan schaduwdoeken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom geven wij van ZONZ Sunsails in dit artikel antwoord op veelvoorkomende vragen.

 

Waarom zou ik kiezen voor een schaduwdoek?

Natuurlijk is het krijgen van schaduw en verkoeling de belangrijkste reden. Maar een schaduwdoek heeft nog meer voordelen tegenover bijvoorbeeld een parasol. Zo kun je een schaduwdoek het hele seizoen laten hangen. Dit komt omdat de schaduwdoeken van ZONZ Sunsails gemaakt zijn van een duurzaam en stormbestendig materiaal. Een herfstbui kan dit doek dus prima aan. Daarnaast heeft een parasol als eigenschap om vrijwel altijd in de weg te staan. Een schaduwdoek hang je op boven je terras, waardoor je er geen last van hebt en extra ruimte krijgt. Tot slot ziet een schaduwdoek er ook nog eens hip en trendy uit. 

 

Welke soorten schaduwdoeken zijn er?

Een ander kenmerk van dit type zonwering is dat het enorm veelzijdig is. Bij ZONZ hebben we verschillende typen schaduwdoeken. We zetten ze voor je op een rijtje:

 

  • Een schaduwdoek uit de standaard collectie. Via de website van ZONZ kun je kiezen voor verschillende vormen en kleuren. Zo hebben we bijvoorbeeld een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek en zelfs een vijfhoek. Elke vorm geeft een ander soort schaduw en uitstraling. 

  • Een harmonicadoek. Beschik je over een pergola? Dan is dit type schaduwdoek een juiste keuze. Dit doek wordt ook wel een wavesail genoemd en kan bevestigd worden boven op de pergola. Het voordeel hiervan is dat je zelf kiest wanneer je schaduw of zonlicht op je terras wilt.   

  • Een waterdicht schaduwdoek. Dit laatste type is ideaal voor het bekende Nederlandse weer, waar er soms wel eens een buitje valt. Dit doek wordt gekenmerkt door een gesloten structuur. Hierdoor komt er dus wel wat minder verkoelende lucht doorheen. Het voordeel is natuurlijk dat je droog blijft zitten. 

 

Biedt een schaduwdoek ook bescherming tegen de zon?

Ja, de schaduwdoeken van ZONZ Sunsails zijn Uv-bestendig. Dit betekent dat je onder het doek veilig kunt genieten van de zon. Dit is de reden dat veel mensen een schaduwdoek ophangen boven de zandbak van de kinderen in de tuin, om ze op deze manier te beschermen tegen de felle zonnestralen. De Uv-straling waar we het over hebben is niet alleen schadelijk voor de mens, maar kan ook van invloed zijn op je spullen die in de tuin staan. Daarom bieden we bij ZONZ van 2 tot 5 jaar garantie op UV-degradatie. Dit houdt in dat het schaduwdoek ook na 5 jaar nog de schadelijke Uv-stralen tegenhoudt.