Wannagive
Image default
Zakelijk

Vacatures letselschadebehandelaar: uitdagend en veelzijdig

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, weten we allemaal. Het afhandelen van de schade die veroorzaakt wordt door een dergelijk ongeluk, is echter een veel groter karwei. Er komt namelijk heel wat bij kijken, want er moet van alles geregeld worden. Dit is het werk van een letselschadebehandelaar. En wie weet is dit werk ook wel iets voor u! Daarom vertellen wij u graag meer over het werk van en interessante vacatures voor een letselschadebehandelaar. 

 

Werken als letselschadebehandelaar

Een letselschadebehandelaar is de spin in het web van een letselschadezaak. Hij of zij denkt na over creatieve oplossingen om iemand zo snel mogelijk te laten herstellen na een ongeval. Het gaat vaak dus niet alleen om een schadevergoeding. Ook zaken als huishoudelijke hulp, het opvangen van inkomensverlies en het alvast beschikbaar stellen van geld voor fysiotherapie zijn oplossingen die kunnen bijdragen aan herstel. 

 

Het is dan ook niet zo vreemd dat veel letselschadebehandelaars een juridische achtergrond hebben. De studie Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening, maar ook vakken als aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en medisch recht passen goed bij het vak. 

 

Het werkveld van een letselschadebehandelaar

Wie vacatures voor een letselschadebehandelaar bekijkt, zal zien dat veel verschillende organisaties letselschadebehandelaars in dienst nemen. Niet alleen verzekeringsmaatschappijen krijgen met letselschade te maken, maar ook belangenbehartigers, expertisebureaus en advocatenkantoren zijn vaak betrokken bij een letselschadezaak. 

Verzekeraars hebben letselschadebehandelaars in dienst die zich bezighouden met de WA-kant van het vak. Als u voor een verzekeraar aan de slag gaat, toetst u de wettelijke aansprakelijkheid van een schadeclaim. Hierbij kijkt u of en hoe de verzekering de letselschade dekt. En met zo’n 65.000 letselschadezaken per jaar, is dit een arbeidsintensieve klus. Daarom zijn er expertisebureaus die verzekeringsmaatschappijen hierin ondersteunen door letselschadedossiers over te nemen.

Natuurlijk zijn er ook veel vacatures voor een letselschadebehandelaar aan de andere kant van het speelveld. U kunt bijvoorbeeld werken bij een belangenbehartiger. Bij deze organisaties behartigt u de belangen van een slachtoffer om aansprakelijkheid te bepalen en de letselschadevergoeding te claimen. Ook bij een advocatenkantoor kunt u zich als letselschadebehandelaar hiermee bezig houden.

 

Vacatures letselschadebehandelaar bij Rochewood

Bent u op zoek naar een uitdagende baan als letselschadebehandelaar? Bekijk dan onze vacatures voor letselschadebehandelaars. Als detacheerder staan wij in contact met organisaties die op zoek zijn naar letselschadespecialisten. Is dat ook iets voor u? Neem contact met ons op voor meer informatie.