Wannagive
Image default
Internet marketing

Uitbreiden

Als bedrijf ben je natuurlijk constant opzoek naar nieuwe mogelijkheden en markten. Op nieuwe markten kun je namelijk wellicht meer winsten genereren. Het bedrijf Google is bij uitstek een bedrijf dat altijd opzoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Het bedrijf was eerst geheel gericht op de zoekmachine. Ondernemingen hebben er enorm veel voor over om een toppositie google te hebben. Dit is ook niet zo gek want online vindbaarheid is in deze tijd van zeer groot belang. Maar Google heeft in de loop der jaren ook zo zijn aanbod van diensten uitgebreid. Zo weten we onderhand allemaal wel dat Google ook Youtube heeft overgenomen en best veel mensen zullen ook wel is gehoord hebben van Google Glass, de elektronische bril van Google.

Echter gaat Google nu best wel een gewaagde stap zetten want Google gaat zich wagen op de markt van hypotheekaanbieders vergelijken. Op deze markt is al best veel concurrentie dus dat is ook de reden waarom veel mensen hun wenkbrauwen optrokken toen ze dit hoorden.  Maar in feite is het helemaal geen onlogische stap want 95 procent van de mensen zoekt al informatie op over hypotheken door middel van Google.

In het Verenigd Koninkrijk is deze dienst al actief en kun je als consument eerst een aantal gegevens opgeven. Dit zijn gegevens zoals bijvoorbeeld hypotheekbedrag, of je wel of niet wil aflossen en de waarde van je huis. Nadat je alle gegevens hebt ingevoerd toont Google de hypotheekaanbieders, de hypotheekrente, jouw maandlasten en de eenmalige kosten van de bank of aanbieder. Vervolgens kun je direct doorgaan naar de website van de bank of je kunt in contact komen met een hypotheekadviseur in de regio. Met deze dienst wil Google nog meer grip krijgen op de consumenten maar ook op de bedrijven die de producten aanbieden. Zo kan het bedrijf uiteindelijk nog meer winst maken.

http://www.e-conomy.nl/