Wannagive
Image default
Hobby en vrije tijd

Passie voor radio

Armin van Buuren hoort tot de grootste dj’s van de wereld maar naast het maken van muziek heeft hij ook een passie voor radio maken. Hij presenteert al zo’n 14 jaar de radioshow ‘A State of Trance’ en doet dit echt met enorm veel plezier. Recentelijk maakte hij echter zijn debuut als medepresentator van de Top 40 bij radio 538. Dit populaire programma wordt al jaren gepresenteerd door Jeroen Nieuwenhuize maar hij vond het natuurlijk een enorme eer om de show samen met Armin van Buuren te gaan presenteren. De Top 40 is al decennia lang het meest beluisterde programma van de radio. Bij deze cijfers wordt ook rekening gehouden met de luisteraars via internetradio.

Armin van Buuren is ook weer in de hitlijst terug te vinden met zijn productie ‘Another You’ die hij samen met Mr. Probz maakte. Deze single werd al eerder door radio 538 als alarmschijf gebombardeerd. Dit houdt in dat de single een week lang extra vaak gedraaid wordt op de radiozender. De keuze voor deze single was ook niet zo gek want nadat de single op Spotify verscheen werd de plaat binnen een week al meer dan vier miljoen keer beluisterd. De verwachting is dan ook dat deze single in meerdere landen tot grote hoogten zal stijgen in de hitlijsten.

Armin van Buuren is op meerdere vlakken actief want zo heeft hij bijvoorbeeld ook een eigen platenlabel. Dit label heet Armada Music en werd door hem opgericht in 2003. Het label brengt muziek uit van genres als house, trance en techno. Enkele bekende artiesten die onder dit label werken zijn Paul van Dyk, Paol Oakenfold en Max Graham. Bij de International Dance Music Awards wist het al vier keer de prijs voor ‘Best Global Record Label’ te winnen. Daarnaast is het Youtube kanaal van dit label ook erg goed bekeken

http://www.radioguide.fm