Wannagive
Image default
Bedrijven

Zelf sollicitatieformulieren maken

Ben je van plan om je bedrijf uit te breiden? Dan wil je zo snel mogelijk nieuwe werknemers aannemen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende 8 dingen als je een vacature uitzet.

Aantal uren

Dit is belangrijk want hierdoor zullen sollicitanten juist wel of niet reageren. Bedenk hierbij wat financieel mogelijk is en welke taken diegene zal gaan overnemen. Wellicht vraag je een parttimer, maar heb je werk genoeg voor een fulltimer.

Digitale formulieren maken in huisstijl

Laat de advertentie en de eventuele sollicitatieformulieren er professioneel uitzien. Denk aan een goede aanspreekvorm en het toevoegen van je bedrijfslogo. Met computerprogramma’s kun je makkelijk digitale formulieren maken.

Zet je vacature op sociale media

Uiteraard moet de vacature ook de wijde wereld in. Platforms als Indeed zijn hier uitermate geschikt voor. Je kunt echter ook een oproep plaatsen op sociale media. Gegarandeerd dat je de eerste sollicitatiebrieven snel in je mailbox hebt.

Geef een salarisindicatie

Wees eerlijk over wat je nieuwe werknemer gaat verdienen. Er is geen reden om hier geheimzinnig over te doen. De meeste sollicitanten zullen er niet over beginnen, die bal ligt bij jou. Houd er wel rekening mee dat je tijdens een gesprek hierover kunt onderhandelen.

Stel vragen op voor potentiële sollicitanten

Bedenk tijdens digitale formulieren maken een paar nuttige vragen die sollicitanten moeten beantwoorden. Kies hierbij voor dingen die voor jou relevant zijn. Zo voorkom je dat je standaard antwoorden krijgt die eigenlijk niks zeggen.

Laat ook zien wie jij bent

Sollicitanten moeten ook een goed beeld hebben van jouw en je bedrijf. Het kan geen kwaad om te vermelden waar jij voor staat en hoe jij tegen bepaalde dingen aankijkt. Bijvoorbeeld of je een echte workaholic bent of dat je houdt van een ontspannen werksfeer.

Begin ruim van tevoren

Begin al iets eerder dan nodig met het maken van digitale formulieren voor de sollicitaties. Je kunt niet verwachten dat sollicitanten dezelfde dag kunnen beginnen met werken.

Maak een lijstje van belangrijke gegevens

Als je de sollicitaties in je eentje moet afhandelen, moet je weten welke gegevens je nodig hebt van je nieuwe werknemer. Denk aan bankgegevens, legitimatie, contactgegevens enzovoort. Mocht je een boekhouder hebben, dan kan diegene je wellicht wat advies geven.

https://www.leanforms.com/digitale-formulieren/