Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Rolgordijn op maat kinderkamer?

Is het tijd om de kinderkamer in te richten? Of slaapt jouw zoon of dochter niet goed? Het is goed om een zorgvuldige keuze te maken als het gaat om  rolgordijnen. Niet alleen verduistering is van belang, maar ook geluidsdichtheid, een isolerende werking en kind-veiligheid. Wij helpen je graag op weg met het vinden van de beste kinderkamer rolgordijnen.

Rolgordijn monteren zonder boren

Heb je niet veel tijd en wil je graag snel het rolgordijn ophangen? Of vind je het monteren altijd maar een gedoe? Dan is daar het klik-en-klaar systeem smartfit rolgordijn. Zeer eenvoudig te monteren dankzij het klik-systeem; te bevestigen in slechts 1x klik. Een rolgordijn zonder boren is ideaal voor eenvoudige en snelle montage. Bovendien zorgt het frame/profiel voor luxe afwerking en maximale verduistering zonder kieren. Het rolgordijn heeft geen ketting en is dus zeer kind veilig. Bekijk via deze link de smartfit rolgordijnen van RolgordijnenExpert.nl.

Verduisterende en isolerende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn het meest gekozen voor de slaapkamer en tevens voor kinderkamers. Je kunt de nachtrust van jouw kind(eren) verbeteren door een verduisterend rolgordijn. Het doek heeft een speciale coating, waardoor de stof zelf geen licht doorlaat. Zo kunnen kinderen ’s nachts én overdag lekker slapen.

Ook werk de coating een isolerend. Hierdoor heeft jouw zoon of dochter minder last van de geluiden van buiten. Bovendien heeft de isolering ook voordelen betreft de temperatuur. In de zomer blijft het koeler bij gesloten rolgordijnen en in de winter wordt de warmte langer vastgehouden.

Populaire kinderkamer kleuren

Niet alleen de verduistering, maar ook de kleur is erg belangrijk in de kinderkamer. Hier vind je op maat gemaakte rolgordijnen die perfect zijn voor de kinderkamer. Is jouw zoon of dochter al wat ouder? Bedenk dan samen met elkaar een leuk thema voor de slaapkamer. Denk aan een lievelingskleur, een dierenthema, oerwoud kinderkamer, enzovoorts. Pas hier ook de rolgordijnen op aan. Ga voor een stoere print of een trendy kleur. Populaire kinderkamer kleuren zijn:

–          Okergele kinderkamer

–          Oranje kinderkamer

–          Groene kinderkamer

–          Roze kinderkamer

–          Blauwe kinderkamer

Kind-veilige raamdecoratie

Als rolgordijnen zijn uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan kun je kiezen voor de kindveilige optie. De lengte van de ketting wordt dan ingekort. Hierdoor wordt het risico op verstikking in de bediening voor kleine kinderen nihil. Ook kun je een kind-veiligheidssysteem op het kozijn monteren. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen loshangende bedieningskoorden zijn, maar dat deze netjes vastgezet kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een thermoskan

Waarom zou u vloerverwarming in huis nemen?

Zonnepanelen Amstelveen reinigen