Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Redenen waarom de iPhone 8 de beste refurbished iPhone is van dit moment

In refurbished iPhone land zijn er een aantal modellen die het meest worden aangeprezen. Op dit moment zijn dit de iPhone 7+8. Deze zul je praktisch bij alle aanbieders tegenkomen. Het zijn de beste verkopende refurbished iPhones van 2019 en begin 2020. Waar er ook steeds meer iPhone X en varianten hierop zoals de XR en XS opduiken binnen de refurbished markt, is er de meeste vraag naar een refurbished iPhone 8. Dit komt onder meer door verschillende factoren die de iPhone 8 zo aantrekkelijk maken voor consumenten. Je ontdekt hier wat voor redenen er allemaal zijn om een iPhone 8 te kopen.

De iPhone 8: specificaties en uitgebrachte kleuren en modellen

Inmiddels is de iPhone 8 alweer 2,5 jaar geleden voor het eerst uitgebracht door Apple. De introductie vond plaats op 22 september 2017. Je kunt een iPhone 8 in drie kleuren kopen: goud, zilver of space grey. Dit zijn de meest gangbare kleuren voor Apple. Wat betreft opslagcapaciteit: je hebt de keuze uit 64GB en 256 GB. Voor verreweg de meeste mensen is 64GB al meer dan ruim voldoende. Als je ontzettend veel foto’s maakt en ook oude foto’s op je telefoon wil bewaren/overzetten, is het 256GB model aan te raden. De iPhone 8 is een van de eerste smartphones die je draadloos kunt opladen. 

Redenen voor populariteit binnen refurbished markt

Er zijn diverse redenen waarom de iPhone 8 de telefoon is op dit moment om refurbished aan te kopen. 

Niet te oud plus twee jaar garantie

Waar de eerste iPhone 8 2,5 jaar geleden over de toonbank ging en de garantie voor de meeste van deze iPhones vervalt, kan de iPhone 8 niet extreem oud genoemd worden. Met een leeftijd van 2,5 jaar zit het op de sweet spot voor refurbished. Wat er namelijk gebeurt is dat de originele garantie eraf gaat, maar je alsnog garantie krijgt via de refurbished aanbieder. Doordat de iPhone 8 nog niet zo oud is, is er een kleinere kans dat de hardware defecten gaat geven. Bovendien zal Apple het besturingssysteem van de iPhone 8 naar waarschijnlijkheid nog minimaal 2 jaar ondersteunen. Zo koop je een telefoon die nog zal worden blijven ondersteund in de toekomst, en loop je geen risico op hardware gebreken door de garantietermijn van twee jaar.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Een refurbished iPhone 8 biedt het meest waarde voor je geld, als je het aan ons vraagt. Je koopt al een refurbished iPhone 8 voor ongeveer 400 euro. Waar je nog steeds een iPhone 8 nieuw kunt kopen voor €549, bespaar je jezelf al gauw 150 euro. Dit is een verschil van ca. 30% ten opzichte van de nieuwprijs. Dit is een van de grootste waarneembare prijsverschillen tussen nieuw en refurbished. Nieuwere iPhones zoals de X, zijn vaak relatief niet zo goedkoop ten opzichte van nieuw. En schelen dan maar 10-15% in prijs. 

Wat betreft functionaliteiten mis je ook niet veel op de iPhone 8. De iPhone X is veel duurder dan de 8, maar bezit over dezelfde ingebouwde chipset! Touch ID werkt beter dan Face ID, dat is maar een leuke gimmick en juist niet zo praktisch. De iPhone 8 is een van de goedkoopste Apple devices die je draadloos kunt opladen. Ook wat betreft de camera, doet de camera van de iPhone niet veel onder voor de X en zelfs de iPhone 11. Alleen als je echt fotoshoots wilt maken met de iPhone, zul je een verschil merken tussen de camerakwaliteit van de iPhone 11 en 8.

Met een refurbished iPhone 8 haal je het meeste van Apple in huis, tegen een lage prijs. Als prijs erg belangrijk voor je is, zou je nog kunnen overwegen om te gaan voor de oudere iPhone 7, die nu refurbished nog maar €240 kost. Maar wat ons betreft is de iPhone 8 op dit moment de beste refurbished keuze, om nog lang van de telefoon te genieten tegen een gereduceerde prijs. 

 

https://www.iused.nl/