Wannagive

De dashcam wordt veelvuldig gebruikt, waar waar dient het voor?

 

Wat is de dashcam?

De dashcam is eigenlijk een soort webcam, maar dan voor op het dashboard van uw auto. U kunt het vergelijken met de zwarte doos in een vliegtuig. Het is een apparaat dat constant filmt, zodat áls er onderweg iets misgaat, het meteen duidelijk is wie er eigenlijk schuldig was. Dit scheelt een hoop toestanden met de verzekeraar en maakt meteen veel duidelijk. In Nederland is deze speciale camera ook al meer in opkomst, maar het is nog lang niet zo populair als in andere gebieden van de wereld.

Wat doet de verzekeraar?

Een dashcam zorgt voor meer duidelijkheid, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Uw video-opname laat alleen zien wat er voor de auto gebeurt. Hierdoor is het lang niet altijd duidelijk wie er eigenlijk schuldig is. Houd hier dus wel rekening mee. Het is een hulpmiddel, maar het is dus niet altijd voldoende bewijslast. Voor veel mensen is het echter niet alleen een middel dat gebruikt wordt voor de verzekeraar, maar ook voor een veiliger gevoel achter het stuur. Dat is natuurlijk ook wel wat waard.

Een Dashcam kopen

Wil jij een dashcam voor in je auto? Dan kun je die gemakkelijk kopen. Bekijk goed welke features jij belangrijk vindt en vergelijk vervolgens ook de prijzen goed met elkaar. Zo kun je het beste apparaat vinden dat bij jouw wensen. Klik hier en bekijk de dashcams.