Wannagive
Image default
Entertainment

Playstation 5 korting tijdens black friday deals

Na jarenlang wachten is het dan eindelijk zo ver. Op 19 november 2020 komt de nieuwste console van Sony uit, namelijk de Playstation 5. De verwachtingen voor deze nieuwe console zijn hooggespannen en natuurlijk zal er weer een strijd losbarsten tussen Microsoft en Sony. Tot op heden is niet te voorspellen wie deze ‘consolewar’ zal gaan winnen, maar dat we kunnen profiteren van een prachtige generatie nieuwe consoles is een feit. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over deze nieuwste generatie consoles.

 

Het uiterlijk van de PS5

 

De Playstation 5 verschilt qua uiterlijk behoorlijk van haar voorganger. In dit nieuwste model is er gekozen voor een zwart middenstuk met een omhulsel in de kleur wit. Het zwarte middenstuk wordt van boven naar beneden smaller. Daarnaast is deze nieuwe console voorzien van een eventuele disc-drive en zijn er twee USB-poorten aanwezig. Het is zowel mogelijk om de console verticaal als horizontaal te plaatsen. In ieder geval kunnen we concluderen dat ook de Playstation 5 een stuk groter zal worden dan de Playstation 4.

 

De specificaties van de Playstation 5

 

Waar het natuurlijk allemaal om draait zijn de specificaties van de nieuwste generatie consoles van Sony. Hieronder zetten we alle specificaties van deze nieuwe console voor je op een rijtje:

 

  • CPU: 8x Zen 2 Cores at 3,5GHz (variable frequency)
  • GPU: 10,28 TFLOPs, 36 CUs at 2,23GHz (variable frequency)
  • GPU Architecture: Custom RDNA 2
  • Memory/Interface: 16GB GDDR6/256-bit
  • Memory Bandwith: 448GB/s
  • Internal Storage: Custom 825GB SSD
  • IO Throughput: 5,5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
  • Expandable Storage: NVMe SSD Slot
  • External Storage: USB HDD Support
  • Optical Drive: 4K UHD Blu-ray Drive

 

Qua specificaties komt de spelcomputer redelijk overeen met de concurrent van Microsoft. Door deze nieuwe specificaties zijn deze consoles in staat om games op 4k en 60 fps te draaien. In potentie moet het zelfs mogelijk zijn om games in 8k af te spelen.

 

PS5 extra voordelig aanschaffen

 

De aanschaf van een nieuwe console is een behoorlijk investering en bij de Playstation 5 heb je de keuze uit twee verschillende versies. De versie die wordt geleverd met een disc-drive zal in totaal 500 euro kosten. Tevens heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een console zonder disc-drive. Hiervoor zal je een bedrag van 400 euro neer moeten leggen.

 

Wil jij nu extra voordelig de Playstation 5 aanschaffen? Dan raden we je aan om te profiteren van Playstation 5 Black Friday. Door te profiteren van deze aanbiedingen ben je een stuk voordeliger uit, waardoor je dus meer geld over hebt om games aan te schaffen.