Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Onderhoudsvrije tuin tips

Omdat het ontwerpen en het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin nog best lastig kan zijn wordt er online weleens gezocht naar onderhoudsvrije tuin tips. Wij hebben deze pagina geschreven om u van goede tips te voorzien die u zowel bij het laten ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin als bij het aanleggen ervan kunt gebruiken. Ook geven we tips bij de keuze van materialen. Dat zorgt ervoor dat u de kosten laag kunt houden, want onderhoudsvrije materialen zijn vaak duur. Echter, dat hoeft niet het geval te zijn. Er bestaan namelijk ook genoeg duurzame materialen die vrij goedkoop zijn.

Tip 1: zorg voor balans tussen de tuinbestrating en het groen in uw tuin

Veel mensen denken bij een onderhoudsvrije tuin aan een tuin met een overload aan tuinbestrating en amper groen. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van bodembedekkers. Bodembedekkers zijn planten die laag over de aarde groeien en als het ware uw grond bedekken. Het grote voordeel daarvan is dat onkruid geen kans krijgt zich te ontwikkelen waardoor u geen tijd hoeft te besteden aan het wieden van onkruid.

Tip 2: de onderhoudsvrije tuintegels

Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten onderhoudsvrije en onderhoudsarme tuintegels op de markt. Veelal zijn de tuintegels bewerkt met een speciale coating waardoor de tegels goed schoon te maken zijn. Daarnaast is dit type tuintegel vaak kleurvast. Een onderhoudsvrije tuintegel van keramiek past bijvoorbeeld heel mooi in een onderhoudsvrije tuin. Omdat tuintegels van keramiek geen vocht opnemen en / of vasthouden is het onderhoud aan dit type tuintegel tot een uiterst minimum beperkt. Het nadeel van keramiek is dat het aan de dure kant is. Het is daarom aan te raden om de reclamefolders van uw plaatselijke bouwmarkt goed in de gaten te houden en op een uitverkoop te wachten.

Tip 3: gebruik strakke vormen

Wanneer u een onderhoudsvrije tuin laat ontwerpen dan zal de tuinarchitect waarschijnlijk al meteen begrijpen wat uw wensen zijn. Bij een onderhoudsvrije tuin horen strakke vormen en meestal wordt er in de diepte gewerkt. Doordat de tuin strakke vormen heeft is het heel eenvoudig om de tuin schoon te maken en vaak is het schoonmaken van een onderhoudsvrije tuin maar 1 of 2 keer per jaar nodig om op ieder moment van het jaar van uw tuin te kunnen genieten.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/

Gerelateerde artikelen

Een huis kopen met een makelaar in Maastricht

Inductie kookplaat installeren

Handige tips om je huis beter te beschermen