Wannagive
Image default
Dieren

Je konijn vaccineren bij dierenarts Geldrop

Het konijn is één van de meest populaire huisdieren van Nederland. En dat is erg begrijpelijk, met hun op en neer gaande neusje en schattige kraaloogjes hebben deze kleine pluizenbollen al menig hart veroverd. En natuurlijk wil je dan ook het beste voor je konijn. Helaas zijn er twee bekende ziektes in Nederland die voor veel overlast zorgen onder konijnen. Dit is het Myxomatose virus en het RHD virus. Het RHD virus bestaat uit twee varianten: RHD1 en RHD2. Deze virussen zijn dodelijk voor je konijn. Daarom is het belangrijk dat je je konijnen ieder jaar laat vaccineren. Dit kan gewoon bij je lokale dierenarts. Dus woon jij bijvoorbeeld in Geldrop? Maak dan een afspraak bij dierenarts Geldrop voor een vaccinatie.

Hoe herken je de beruchte konijnenvirussen?

Er zijn meerdere manieren waarop je konijntje besmet kan raken. Het RHD virus kan opgelopen worden door bepaalde vliegen, vogels, knaagdieren, wilde konijnen en besmet gras. Een konijn dat buiten gehouden wordt, heeft veel kans om door een van deze dieren besmet te raken met het virus. Het andere virus, Myxomatose, kan opgelopen worden door direct contact met een ander ziek konijn. Ook kan dit overgedragen worden door een muggenbeet. Symptomen van dit virus zijn opgezwollen oogleden, genitaliën en oren. Helaas is de ziekte zeer besmettelijk, niet alleen voor je eigen konijnen, maar ook voor de konijnen in je omgeving. De kans dat je konijn dit virus overleeft is erg klein. Daarom is het zo belangrijk om je konijn op tijd te laten vaccineren.

Dierenarts Geldrop kan je adviseren

Ben je gevallen voor zo’n schattig, pluizig konijntje? Laat hem of haar dan meteen vaccineren. Tevens is het belangrijk dat je je konijn een vriendje geeft. Konijnen dienen altijd met zijn tweeën gehouden te worden. Dit omdat konijnen groepsdieren zijn en anders vereenzamen. Ook dient het verblijf groot genoeg te zijn. Let hier bij op de veel konijnenverblijven die in dierenwinkels staan, eigenlijk niet groot genoeg zijn. Zeker niet voor twee konijnen. Ga ook altijd langs de dierenarts voor een check up. Bij dierenarts Geldrop kan je niet alleen terecht voor de vaccinatie van je konijn, maar ook voor advies hoe je het beste je kleine vriend kan verzorgen.

http://www.web-wings.nl