Wannagive
Image default
Dieren

Hoe zijn wilde dieren onze huisdieren geworden

Nederlanders zijn dol op huisdieren. Huisdieren zijn echt een onderdeel van onze samenleving geworden. Er is geen straat in Nederland waar de huisdieren zich niet in bevinden. Maar hoe is het gekomen dat deze dieren zich zijn gaan bevinden in ons huishouden. In dit artikel lees je hoe wilde dieren uiteindelijk huisdieren zijn geworden.

 

Om hierachter te komen moeten wij een tijd terug de geschiedenis in. De mens is altijd al omringt geweest met dieren. De voornaamste reden hiervoor is omdat dieren konden worden gebruikt als hulpmiddel. Koeien werden bijvoorbeeld gebruikt voor het bemesten en vruchtbaar maken van landbouwgrond. Paarden werden gebruikt als vervoersmiddel, maar ook vanwege de kracht die de paarden met zich mee konden brengen. Een voorbeeld hiervan is om ook in de landbouw te werken.

 

Maar hoe zijn dit soort dieren uiteindelijk mainstream geworden binnen onze woningen. Een goed voorbeeld hoe dit is gebeurd is om te kijken naar de hond. De hond is vanuit zijn oorsprong gebruikt als herder, maar ook vanwege zijn kracht. Honden zijn enorm goed in het bij elkaar houden van kuddes. De samenwerking van de herder en de hond zorgde er uiteindelijk voor dat de honden in huis zijn beland. Dit kon natuurlijk ook gebeuren omdat er verder geen plek voor de hond was om te verblijven.

 

Het konijn is een ander voorbeeld van een dier dat zichzelf om een of andere reden in het huis heeft weten te krijgen. De reden waarom mensen vroeger konijnen hadden is omdat ze deze simpelweg opaten. De konijnen waren erg gemakkelijk te fokken, en dus ook een gemakkelijke manier om aan voedsel te komen. Hoe deze konijnen uiteindelijk in een konijnenhok binnen zijn belandt is niet bekend. We weten dus wel dat deze dieren al heel lang in de konijnkooi rondom woningen zaten. Het heeft vooral te maken met de toename van de algemene welvaart in Nederland. Hierdoor konden mensen veel eerder wat geld missen in de vorm van een huisdier.

 

http://bonqers-dierenwinkel.nl