Wannagive
Image default
Gezondheid

Hoe verbeter je jouw immuunsysteem tijdens de corona pandemie

Tijdens deze corona pandemie is het belangrijker dan ooit om een goed immuunsysteem op te bouwen. Het is namelijk bewezen dat mensen met een sterk immuunsysteem sneller herstellen van corona en het vaak zelfs veel minder voelen. Hoe zorg je ervoor dat je jouw immuunsysteem verbeterd? In dit artikel gaan we uitgebreid in op welke manier je jouw immuunsysteem sterker kan maken. Wij wensen je veel plezier bij het lezen van dit artikel. 

Stress
Steeds meer mensen hebben tijdens de corona pandemie last van stress. Het zorgt ervoor dat je spieren veel meer gespannen zijn en het verhoogt dus de bloeddruk. Een goede manier om te relaxen en je spieren te laten ontspannen is door een massage. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een massagesalon te bezoeken maar is dat nu wel een verstandig idee? Niet helemaal een goede keuze volgens ons. Een betere oplossing en meer corona proof is om een massage apparaat te kopen. Tegenwoordig zijn er vele massage apparaten op de markt en welk apparaat kies ik dan? Ons advies is om een voor een groot shiatsu kussen omdat deze een volledige lichaamsmassage geeft. Het kussen plaats je over je stoel of bank en vervolgens geeft het een heerlijke massage. Na de massage zul je merken dat je een stuk rustiger bent en dat de stress dus is afgenomen. Een voetmassage apparaat werkt ook goed tegen de stress. Onder je voeten zitten vele reflexpunten die via de zenuwbanen in connectie staan met je organen. Door deze punten te masseren worden je organen sterker en worden de zenuwbanen schoongemaakt waardoor je lichaam afvalstoffen makkelijker kan verwijderen. Op deze manier helpt een voetmassage apparaat ook bij het verbeteren van je immuunsysteem. 

Regelmatig bewegen
In tegenstelling tot andere landen kunnen we in Nederland gelukkig nog het huis verlaten en heerlijke wandelingen maken. Lekker bewegen of sporten zorgt ervoor dat het lichaam endorfines aanmaakt. Deze hormonen noemen we ook het “gelukshormoon”. Wanneer je jezelf gelukkiger gaat voelen dan zorgt het natuurlijk ervoor dat de stress sterk afneemt. Daarnaast wordt de bloedcirculatie op een positieve manier beïnvloed en dat heeft natuurlijk ook een gunstige invloed op een sterker immuunsysteem. 

Gezond eten
Gezond eten zorgt er natuurlijk ook voor dat je immuunsysteem sterker wordt en je dus beter bestand bent tegen corona. Wij raden je dus aan om voldoende fruit en groenten te eten. Het zorgt ervoor dat je lichaam voldoende vitamines binnenkrijgt en dat maakt je immuunsysteem ook een stuk sterker.

We hopen dat je nu een beter beeld van hoe je jouw immuunsysteem sterker kan maken.