Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Is het warm buiten? Zo houd jij je auto koel!

Is het warm buiten? Zo houd jij jouw auto koel!  

Met de auto op vakantie gaan kan heel prettig zijn. Zo kan je zelf weten wanneer je stopt en hoe vaak. Je kan de auto reis verdelen over een paar dagen maar ook over een dag. Maar het nadeel is vaak dat het warm is en die warmte trekt op een gegeven moment de auto in. Wil jij weten wat je ertegen kan doen? Lees dan snel verder!

 

 Zo houd jij je auto koel 

 

 Neem een zonnescherm mee voor de ruiten 

Als je op het heetst van de dag rijdt kan het aardig warm worden in de auto. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt dit redelijk tegen gaan door de voor- en achterruit te bedekken met een zonnescherm. Dit scherm is gemaakt van reflecterende folie, hierdoor weerkaatst de zon en gaat de warmte minder snel de auto in. 

 

 Probeer de auto zoveel mogelijk in de schaduw te zetten 

Als je het warm hebt zoek je vaak een schaduwplek op, en waarom zou je dit niet doen voor je auto? Neem namelijk niet de eerste beste parkeerplek als het warm is buiten, maar ga op zoek naar een schaduwplek. Hierdoor houd je namelijk redelijk wat warmte tegen.

 

Denk goed na over jouw kledingkeuze 

Als je lang in de auto zit is het slim om kleding aan te doen dat comfortabel zit. Maar denk er ook over na om verkoelende kleding te dragen. Het lijkt slim om wit te dragen, maar zwarte kleding houdt je langer koel. Witte kleding houdt de warmte wel beter tegen, maar voert geen lichaamswarmte af. Daardoor krijg je het alleen maar warmer. Het slimst is dus om een zwarte comfortabele outfit aan te trekken.

 

Doe de ramen in de auto open 

Frisse lucht kan je goed doen, ook als het heel erg warm is. Het beste kun je een raam openzetten bij de bestuurder en één raam bij de achterbank. Bedenk wel dat dit alleen werkt als je aan het rijden bent, anders komt er te veel warme lucht binnen. 

 

Zet de airco niet te hard 

Het klinkt heel gek dat je de airco niet te hard moet aanzetten, maar anders is de overgang met de temperaturen van buiten te groot. Let er dus op dat het in de auto niet meer dan 5 graden kouder is dan buiten. Het beste is om de airco 5 minuten voordat je uit de auto stapt uit te zetten, zodat de overgang voor je lichaam niet te groot is. 

 

Een autoverzekering afsluiten bij InShared

Hitte kan er voor zorgen dat je net iets minder alert bent. Een ongeluk kan dus sneller gebeuren. Het is daarom slim om een autoverzekering af te sluiten. Dit kan gemakkelijk bij InShared. Je hebt bij deze partij binnen een paar minuten de autoverzekering afgesloten. Meer informatie nodig? Kijk dan eens op de website!

 

https://www.inshared.nl/