Wannagive
Image default
Bedrijven

Waar komen guirlandes vandaan?

Guirlandes mogen dit jaar niet missen in het kerst interieur. Naast de populaire kerstdecoratie, zoals kerstbomen en kerstballen hebben de groene kerstslingers ook een prominente plek nodig in het huis of in de tuin. Maar, waar komen de guirlandes eigenlijk vandaan? Dat leggen we hieronder uit.

Wat zijn guirlandes?

Allereerst, wat zijn guirlandes? Guirlandes zijn slingers gemaakt van bladeren of bloemen en heeft aan de uiteinden linten om de versiering makkelijk mee op te hangen. Je hebt de groene takken vol lampjes en versiering vast wel eens gezien. Tegenwoordig zie je ze als versiering tijdens kerst op de open haard of aan het plafond.

Waar komen de guirlandes vandaan?

De guirlandes, ook wel festoen genoemd, zijn misschien wel de oudste soort kerstversiering die er bestaat. Tijdens de renaissance, de periode na de middeleeuwen, werden de guirlandes gebruikt ter versiering van gebouwen. Ook tijdens de barokperiode waren de guirlandes te zien als decoratie. Het materiaal was wel anders dan dat van de kerst guirlandes die we hedendaags kennen. De festoenen waren toen vooral van gesneden hout of steen.

Hoe kun je guirlandes gebruiken?

Tegenwoordig zijn de guirlandes vooral rondom Kerstmis veel te zien. De kerstversiering gemaakt van takken van een dennenboom, buxus of conifeer kunnen het huis of de tuin helemaal in kerstsferen brengen. Vaak heeft de guirlande verlichting door de ingebouwde lampjes. Je kunt hem daarna helemaal zelf decoreren met kerstballen in verschillende kleuren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kerstverlichting.nl heeft een ruim aanbod aan kerstguirlandes. Je kunt de slinger ophangen aan de gevel, in huis aan de trapleuning of langs de openhaard.