Wannagive
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij diabetes kan het verloop van diabetische neuropathie positief beïnvloeden

De stofwisselingsziekte diabetes, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, is een ziekte van chronische aard die wordt gekenmerkt door een verhoogd bloedglucoseniveau. Deze wordt veroorzaakt door een insulinetekort of een ontoereikende werking van dit hormoon. Alhoewel diabetes niet kan worden genezen, kan de ziekte wel goed worden behandeld. Voor een belangrijk aspect van de behandeling, namelijk beweging, bent u bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede, waar ook andere behandelingen als dry needling in Veenendaal worden gegeven, aan het juiste adres. Bij het twaalf weken durende programma is een multidisciplinair team betrokken.

Bloedglucoseregulatie en insulinegevoeligheid als hoofddoelen

Het behandelprogramma fysiotherapie bij diabetes is voor zowel diabetes type I als type II geschikt. Lichamelijke activiteiten hebben bij personen met diabetes dezelfde positieve effecten als op mensen zonder deze diagnose. Zo zult u zich fitter en minder vermoeid voelen en zal het vetpercentage worden gereduceerd. Het belangrijkste doel van fysiotherapie bij diabetes is echter de verbetering van uw bloedglucoseregulatie en het doen toenemen van de insulinegevoeligheid.

Beweging en diabetische neuropathie

Naast bovengenoemde voordelen heeft fysiotherapie bij diabetes ook een positief effect op de diabetische neuropathie, die voortkomt uit te hoge bloedglucosewaarden. Beweging doet deze juist verminderen. Diabetische neuropathie veroorzaakt klachten als een verdoofd gevoel in de ledematen, prikkelingen en tintelingen, een verminderde spierkracht en moeite met lopen. Ook kunnen sommige organen minder goed gaan werken. Op diabetes gerichte fysiotherapie kan de ernst van de symptomen op de lange termijn verminderen.  

De meest uiteenlopende behandelingen door ervaren en gecertificeerde therapeuten

Tijdens het behandelprogramma wordt samengewerkt met huisartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten. Uiteraard zijn alle medewerkers ervaren en gecertificeerd. Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede biedt een breed scala aan behandelmogelijkheden. De meeste betreffen individuele behandelingen, zoals dry needling in Veenendaal. In Veenendaal wordt dry needling uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide therapeuten. Voorafgaand aan welke behandeling dan ook krijgt u hier een uitgebreide intake.

Gerelateerde artikelen

Maak het je onderneming makkelijk

Bij Tandartswereld vind je alles voor je gebit

Afvallen op een gezonde manier