Wannagive
Image default
Bedrijven

Zo zet jij thuis de lekkerste koffie!

Het zetten van koffie is een vak, al denkt men vaak dat dit te maken heeft met een duur apparaat en dure koffiebonen. Het gaat om de techniek en of je nu een filterkoffieapparaat hebt of een bonenapparaat, dat hoeft niks uit te maken. Wil jij lekkere verse koffie zetten met het apparaat dat je hebt en op de manier die jij wil, lees dan dit artikel. We geven je een aantal tips, waardoor je thuis de barista uit kan gaan hangen.

De basis: temperatuur van het kopje

Waar je in eerste instantie zou zeggen dat het gaat om wat ín het kopje gaat, gaat het ook om het kopje zelf. Voor een heerlijke kop koffie heb je namelijk een verwarmd kopje nodig. Als je niet van de luxe voorzien bent dat je koffiezetapparaat een verwarmfunctie heeft, kun je het kopje afspoelen met heet water. Hierdoor kun je genieten van verse koffie in een warm kopje, waardoor de intense en volle smaak beter blijft hangen.

Werk schoon

Als je een gewassen kopje pakt, zou je denken dat je schoon werkt, maar in dit geval gaat het over het materiaal. Maak het stoompijpje van het apparaat altijd schoon, tussen het melk schuimen door. Daarnaast dien je ook de filter schoon te maken, zodat je iedereen kan voorzien van een lekker kopje koffie. Uiteraard is het ook belangrijk om eens in de zoveel tijd de grote schoonmaak te houden, waarbij je het apparaat ontkalkt.

Kies voor je eigen smaak

Ieder persoon op de wereld is anders en heeft dus ook een andere smaak. Verse koffie is voor de een de gewone filterkoffie, waar de ander deze kenmerkt als een Indonesische koffie. Probeer je eigen smaak te vinden in koffie en probeer daarbij ook nieuwe smaken te proberen. Hierdoor weet je welk type branding van de bonen past bij jouw smaakpatroon. Er is geen goed of fout als het gaat om koffie. Als de koffie smaakt zoals je wil, dan is dat het belangrijkste.

https://medellinsecret.nl/verse-koffiebonen