Wannagive
Image default
Dienstverlening

Elektrische meterkasten vervangen

Hier moet je zijn als je wilt weten wie verantwoordelijk is voor het vervangen van je elektrische meterkast. Meterkasten waren decennia geleden eigendom van en werden onderhouden door gas- en elektrische borden. Sinds de liberalisering zijn gas- en energiebedrijven niet meer verantwoordelijk voor het repareren of vervangen van kapotte meters. Uw verantwoordelijkheid als huiseigenaar ligt bij het verzorgen van uw elektriciteitsmeter. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de meterkasten in deel- en sociale huurwoningen. Het bevat de meter die het energieverbruik van uw huis meet, een belangrijk onderdeel van elk elektrisch systeem. Goed functionerende elektriciteitsmeter kasten voorkomen elektrische problemen, zoals het doorslaan van stroomonderbrekers. Raadpleeg uw Rotterdam Elektricien als u binnenkort uw meter moet vervangen.

Laat de profs uw meters vervangen

Elektrische meterkasten mogen doorgaans alleen worden vervangen door een bevoegde en professionele elektricien vanwege de mogelijke veiligheidsrisico’s. Naast kennis van de code-eisen en ervaring hebben ze een verzekeringsdekking. Desalniettemin, als u over geavanceerde elektrische vaardigheden beschikt, kunt u uw externe elektrische meterkast misschien zelf vervangen, maar het is altijd beter om de professionals het te laten doen. Als u de meterkast uitbreiden, kunnen zij dat eenvoudig voor u doen. Vergunningen voor uw project moeten worden verkregen bij de nuts afdeling van uw stad.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Verschillende factoren zijn van invloed op de kosten van het vervangen van uw externe elektriciteitsmeter kasten, en de volgende zijn enkele van de belangrijkste.  Als u van plan bent om aan een elektrisch paneel te werken, heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig. Deze kan tussen de € 50 en € 200 kosten. U kunt deze stap niet overslaan – zonder de juiste vergunningen moet u mogelijk dure boetes betalen. Over het algemeen kunt u verwachten dat u tussen de € 50 en € 100 per uur betaalt voor een elektricien, waarbij de totale kosten tussen de € 300 en € 1.000 liggen.  De kosten van de meterkast kunnen stijgen als een populair merk garantie biedt.

Op zoek naar vervanging?

Door hun buitenplaatsing zijn meterkasten gevoelig voor beschadiging. De meest voorkomende oorzaken van schade aan de deur en unit zijn hevige regen, vorst en harde wind, maar ook vandalisme. Het is de verantwoordelijkheid van de verhuurder om uw meterkast te repareren of te vervangen. Wanneer u uw elektrische meterkast moet vervangen, is er een aanbieder die een breed scala aan modellen heeft die intern of extern kunnen worden geïnstalleerd. Als u niet de hele unit hoeft te vervangen, heeft u wellicht alleen een meterkast reparatieset nodig om onderdelen bij te werken. U aarzelt niet om een ​​regel te plaatsen als u niet zeker weet welke optie het beste voor u is.