Wannagive
Image default
Relatie

Dingen die iedereen van zijn/haar eerste liefde kent

Herinner je het je nog; de vlinders in je buik van je allereerste liefde. De wereld verandert en ineens krijg je allemaal liefdevolle gevoelens voor een ander persoon. Het is een levensmoment waar er veel verandert voor je en waar je ook veel van kan leren. Misschien ging jij je wel ineens heel anders gedragen, of veel meer letten op bepaalde dingen van jezelf. Als je nog jong bent is het soms lastig om je normaal te gedragen wanneer je in de buurt bent van de ander. Lees het artikel verder om te ontdekken of jij bepaalde dingen uit het verleden nog herkent.

Beter voor jezelf zorgen

Je zit in de klas met degene op wie je verliefd bent, dus je ziet hem/haar eigenlijk dagelijks. Je merkt het zelf misschien niet, maar je begint ineens veel beter voor jezelf te zorgen. Misschien begon je eindelijk aandacht te besteden aan je kapsel, of wilde je allemaal mooie nieuwe kleren om indruk te maken op de ander. In de ochtend doe je voor je het huis verlaat nog gauw een luchtje op om indruk te maken met de aangename geur die van je af komt.

Het bed is ineens te klein

Het bed waar je al jaren comfortabel en zonder gemopper op slaapt, is ineens te klein? Best frappant, toch? Wat is er nou verandert dat het bed nu ineens niet meer goed is? Het bed is misschien voor jou zelf groot genoeg, maar wanneer je ouder wordt en een vriend of vriendin hebt, wil je ook samen in dat bed kunnen slapen. Vanaf dat moment is het handig om te gaan kijken naar een bed waar je met zijn tweeën op past, bijvoorbeeld een twijfelaar bed (kijk hier). Een twijfelaar is de perfecte oplossing om comfortabel met zijn tweeën te kunnen slapen, zonder dat de ruimte in je kamer er erg onder moet lijden.

Allemaal nieuwe activiteiten

Naar de bioscoop, samen zwemmen, een stad bezoeken of gewoon lekker thuis iets ondernemen. Wanneer je een vriend of vriendin hebt ga je ineens veel dingen – die je misschien normaal nooit deed – doen. Heel leuk eigenlijk, om samen zo herinneringen te maken door plezier te hebben. Beide kan je goed je eigen interesses hebben, wat er voor zorgt dat je de wereld voor elkaar kan verbreden op bepaalde gebieden.

En, heb jij je herkend in de opgenoemde dingen? Heeft het misschien zelfs leuke herinneringen naar boven gehaald? Hopelijk wel. Statistisch gezien is de kans niet erg groot dat je de rest van je leven bij je eerste liefde blijft, dus het moment van uit elkaar gaan kan veel pijn doen. Toch is het vaak leuk om terug te kijken op de leuke herinneringen die je alsnog samen hebt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Relatietherapie zoeken

De coach in Oldenzaal helpt je op weg

5 Tips voor een eerste date