Wannagive
Image default
Relatie

5 Tips voor een eerste date

Heb je al een tijdje geen date meer gehad en heb je nu weer eens een afspraak gemaakt? Een goede voorbereiding kan al een hoop zenuwen wegnemen. Dat maakt de kans dat je eerste afspraak een succes wordt alleen maar groter. Waar moet je allemaal aan denken als vrouw zoekt man en je een eerste date hebt? Lees hier onze tips.

Een goede voorbereiding geeft je zelfvertrouwen

Ook als je al een goed beeld hebt van de persoon die je gaat ontmoeten tijdens de date, kan het toch spannend zijn om iemand in levende lijve te ontmoeten. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden voor het dating. Begin met de kledingkeuze. Kies iets waar je je comfortabel in kunt bewegen en waarvan je weet dat het je goed staat. Blijf dicht bij je persoonlijke smaak en draag niet ineens iets wat je anders ook niet zou hebben aangetrokken. Het is natuurlijk mogelijk dat je het kiezen van de locatie overlaat aan de man met wie je afgesproken hebt. Maar waarom zou je zelf niet met een voorstel komen? Op deze manier weet je zeker dat je op een locatie bent waar jij je op je gemakt voelt. En je hoeft niet altijd direct een lunch of een diner te plannen. Alleen een drankje is een prima begin voor als je als vrouw een man zoekt.

Wat kun je beter niet doen tijdens dating?

Om te voorkomen dat je niet weet welke vragen je moet stellen, maak je vooraf een lijstje met gespreksonderwerpen. Dan voorkom je dat er onaangename stiltes vallen. Of dat je alleen maar over jezelf aan het vertellen bent. Het doel van dating is natuurlijk dat je elkaar beter leert kennen. Dus laat zien dat je meer over je date te weten wilt komen door belangstelling te tonen in zijn leven en ook echt te luisteren. Leg ook je telefoon aan de kant tijdens je afspraak. Op deze manier heb je geen afleiding en weet je ook nog, als je weer thuis bent, hoe je date er precies uitzag en waar jullie het allemaal over hebben gehad. En als laatste tip, hoewel dit eigenlijk het begin is van een geslaagde date: zorg dat je op tijd bent. Degene met wie je afgesproken hebt, kan ook wat nerveus zijn. En dan is er niets zo vervelend als dat je ook nog eens een half uur moet wachten en je af moet vragen of er überhaupt wel iemand komt opdagen.
Wil je dat trouwens voorkomen? Als je gaat daten via een relatiebemiddelingsbureau is de kans dat je afspraak op het laatste moment afgezegd wordt, zeer klein. Want je hebt een persoonlijk contact met de consulente en daardoor word je ook direct op de hoogte gebracht als er twijfels zijn bij de persoon met wie je gaat afspreken. En het scheelt al heel veel zenuwen als je daar niet over na hoeft te denken als je je voorbereidt op je eerste date.