Wannagive
Image default
Gezondheid

De voordelen van Nitril handschoenen in de zorg

In de zorg is het belangrijk om een betrouwbare bescherming te bieden aan zorgverleners en patiënten. Daarbij is het van belang om bij het maken van de keuze van de wegwerp handschoenen rekening te houden met een aantal aspecten.

Welk materiaal voor verpleeghandschoenen?

Voor gebruik in verpleeghuizen, is het aan te bevelen om Nitril handschoenen te dragen. Deze zijn uitstekend bestand tegen vet, zodat ze gemakkelijk in contact kunnen komen met lotions. Ze zijn ook zeer goed bestand tegen chemicaliën. Dit maakt ze zeer geschikt voor het hanteren van ontsmettingsmiddelen. Voor lichte waswerkzaamheden is het ook voldoende vinyl handschoenen te gebruiken. Deze zijn iets goedkoper dan Nitril handschoenen en scoren punten met een zeer glad oppervlak. Door hun gladde oppervlak zijn zij zeer geschikt om rechtstreeks op patiënten te worden aangebracht, omdat zij aangenaam zacht op de huid aanvoelen.

Hoewel zowel Nitril- als vinylhandschoenen zeer geschikt zijn voor gebruik in de zorg, worden latexhandschoenen afgeraden. Dit komt vooral omdat ze allergische reacties kunnen veroorzaken, waaronder ademhalingsproblemen. Zowel bij de verzorger als bij de patiënten. Dit type handschoen is ook minder zacht en voelen ook minder zacht en comfortabel aan op de huid van de patiënt.

Poedervrije handschoenen in de verpleging

Sommige wegwerphandschoenen bevatten een speciale poedervorm waardoor de handschoenen gemakkelijker aan en uit te trekken zijn. Om gezondheidsredenen zijn deze gepoederde wegwerphandschoenen beter niet te gebruiken. Bij het uittrekken van gepoederde wegwerphandschoenen wordt het poeder namelijk in de lucht geslingerd en kan het ernstige ademhalingsproblemen veroorzaken. Het gebruik van poedervrije wegwerphandschoenen is dus veel gezondheidsvriendelijker. De Nitril handschoenen bevatten geen poeder.

Nitril handschoenen in verschillende kleuren

Wat de kleur van de Nitril handschoen betreft, is er een grote keuze. De verschillende kleuren zijn o.a., blauw, wit, zwart en roze. Blauwe Nitril handschoenen worden vooral in de zorg erg veel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan chirurgen en op de operatiekamer. De witte Nitril handschoenen worden o.a. in de zorg maar ook de tandartsenpraktijk of de kappersbranche veelal gebruikt. De zwarte Nitril handschoen is vooral geliefd in de tattoo branche en in de horeca. En dan is er nog de roze Nitril handschoen. Deze kleur wordt, hoe kan het ook anders, veel gebruikt door pedicures en schoonheidsspecialistes. Maar ook in de nagelstudios is dit een veel gebruikte kleur.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Chiropractie. Ken u de voordelen van deze techniek

Wat is een assertiviteitstraining precies?

Hoe kun je een burn-out behandelen?