Wannagive
Image default
Vakantie

De allermooiste plekken van Limburg

Limburg staat voornamelijk bekend om de heerlijke vlaaien, de heuvels en de inwoners met hun zachte G. Limburg heeft dan ook veel moois te bieden. Het is dan ook een van de provincies met de meeste bungalowparken. Je kunt er echt genieten van de bourgondische leefstijl en voor zowel de cultuur- als natuurliefhebbers is er van alles te beleven. In de deze blog lees je nog meer over de mooiste bezienswaardigheden van (Zuid) Limburg.

 

Maastricht

Het hoogtepunt van Limburg is toch wel de hoofdstad Maastricht. Er zijn heerlijke restaurants, cafés en terrassen waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en het bourgondische leven. Je kunt er genoeg winkels vinden waar je lekker kunt shoppen en mooie bezienswaardigheden bekijken. Zo mag de Basiliek van Sint Servaas op het Vrijthof of de Oude Stadspoort zeker niet worden overgeslagen.

 

Wandelen en fietsen

Het zuiden van Nederland staat voornamelijk bekend om het prachtige heuvelland. Tijdens je bezoek aan Limburg kun je hier ook van genieten tijdens een wandel of fietstocht. Met de verschillende heuvels, kleine beekjes en veel groen hoef je je er niet te vervelen. De mooiste locaties zijn bijvoorbeeld de Sint Pietersberg, de Brunssumerheide en het Geuldal.

Een andere mooie stad is Valkenburg. In Valkenburg kun je niet alleen gezellig op het terras zitten maar kun je op ontdekking uit in de mergelgrotten en naar oude Kasteel van Valkenburg.

 

Blotevoetenpark Brunssum

Een leuke activiteit om met kinderen te gaan doen is het blotevoetenpark in Brunssum gaan bezoeken. Het is een prachtig natuurpark waar je doorheen kunt lopen op blote voeten. Je loopt over paadjes, zand, grand en kiezels. Ook zijn er hindernisbanen zoals het water van beekjes, evenwichtsbalken en modderbaden.

Ben jij verliefd geworden op de omgeving en het landschap van Limburg? Ga dan op zoek naar een mooi huis te koop in Brunssum. Dan kun je en misschien wel je gezien elk weekend naar het blotevoetenpark.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-mooiste-bezienswaardigheden-van-zuid-limburg/