Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je wilt weten over binnendeuren

Vielen binnendeuren je eerst misschien niet zo op, zijn ze vandaag de dag juist helemaal hip en echte sfeermakers. In menig woonmagazine zie je de mooiste stalen deuren voorbij komen waar je werkelijk waar van zult dromen. Denk jij altijd dat past niet binnen mijn budget? Think twice! Want binnendeuren zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten, formaten en prijsklassen.

Binnendeuren tot het plafond

Een andere trend op het gebied van deuren in huis is de plafondhoge deur. Vooral de uitvoering met glas en staal geeft jouw woonkamer een chique uitstraling, maar ook reguliere binnendeuren van bijvoorbeeld grenen zijn erg gaaf. Dit is absoluut iets wat je de komende jaren steeds vaker zult gaan zien in menig woonkamer.

Een binnendeur van staal

De stalen binnendeur is momenteel de bekendste trend en dat snappen wij heel goed. De mogelijkheden met deze deuren zijn enorm. De variant die je het vaakst voorbij ziet komen is de glazen deur met een stalen omlijsting waarbij nog twee of drie horizontale stalen stroken over de lengte te zien zijn. Maar je kunt er zelf voor kiezen hoe jij die stalen omlijsting vormgeeft. Zo bestaan er ook deuren waarbij sprake is van een meer uniek en opvallend patroon. Ook kun je variëren in de manier hoe de deur opent. Uiteraard een normale draaideur, maar ook schuifdeur zie je regelmatig.

Overweeg een taatsdeur

Met name in het geval van stalen deuren zie je ook vaak dat gebruik gemaakt wordt van een taatsdeur, daarbij bevinden de scharnieren zich aan de boven- of onderkant en soms wordt ook gebruik gemaakt van een magneet. Een taatsdeur kan je hierdoor zowel openen door hem naar je toe te trekken of van je af te duwen.

Spring uit de band met een unieke binnendeur

Het is erg leuk om te zien dat deuren in huis in de loop van de jaren een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen in het interieur. Wees daarom ook niet bang om te kiezen voor een opvallende deur want je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

https://www.portesinterieures.be