Wannagive
Image default
Kinderen

9 familieactiviteiten die de band versterken

Er zijn veel activiteiten die kunnen helpen om de band tussen gezinsleden en familieleden te verstevigen zonder dat ze veel tijd, geld of voorbereiding nodig hebben. Dit kan snel en eenvoudig, en vaak is het ook niet eens nodig om hiervoor het huis te verlaten. Kleine dingen samen doen helpt de familiebanden te versterken.

Filmavond

Houd een wekelijkse familie filmavond thuis. Je kunt een film huren of er een kiezen van Netflix of een andere betaalzender. Vraag iedereen welke film hij of zij graag zou willen zien en geef iedereen de kans om een van hun favorieten te kiezen. Om de filmavond compleet te maken, serveer je popcorn en snoep, zodat het lijkt alsof je in de bioscoop bent.

Koekjes bakken

Koekjes bakken is een leuk keukenproject dat iedereen in het gezin kan samenbrengen. Koekjes bakken kan net zo leuk zijn als ze opeten. Laat kinderen tijdens de feestdagen feestelijke koekjes versieren en deel ze uit als cadeautjes.

Samen eten

Samen als gezin en familie eten is een geweldige manier om te verbinden met elkaar en het delen van de gebeurtenissen van de dag. Je kunt samen koken om de band te versterken, of het zo eenvoudig maken als een pizza bestellen en er samen van genieten.

Samen picknicken

Zorg voor een traditionele picknick met alles erop en eraan. Laat iedereen een van zijn of haar favoriete gerechten meenemen. Hoewel picknicken in de zomer heel normaal is, kun je ook een winterpicknick plannen voor iets nieuws en heel iets anders!

Spelletjes spelen

Gezelschapsspelletjes kunnen voor veel gelach en plezier zorgen in het gezin. Een spelletjesavond kan het innerlijke kind in iedereen naar boven brengen. Enkele bordspellen die je kunt spelen zijn Monopoly, Pictionary en Trivial Pursuit. Maak een familie spel collectie en kies om de beurt een spel uit om te spelen. Spellen die op de Wii of PlayStation kunnen worden gespeeld zijn andere opties om te overwegen. Overweeg ook om naar buiten te gaan en een spel te spelen, zoals basketbal of voetbal. Lichaamsbeweging kan een deel van het gezinsplezier zijn en biedt iedereen voordelen.

Maak een wandeling

Naar buiten gaan en genieten van de frisse lucht kan een geweldige stressverlichter zijn, en een leuke manier om iedereen samen te krijgen om te praten en te genieten van het landschap. Je kunt een wandeling maken in je eigen buurt of in het bos of een specifieke wandelroute lopen.

Kamperen in de achtertuin

Kamperen met het hele gezin voor één nacht kan gewoon in je eigen achtertuin. Voor deze gezinsactiviteit moet je een tent of slaapzakken kopen of lenen, en ook dingen als insectenspray en een zaklamp. Houd het simpel en bereid hotdogs en marshmallows boven een hete grill of vuurplaats (als de zon het toelaat) op een lange spies. Eenmaal in de tent voor de nacht, word een verhalenverteller of zing samen liedjes.

Zonsondergang kijken

Als je kinderen al wat ouder zijn, is een wandeling bij zonsondergang een leuke manier om samen tijd door te brengen. Kies indien mogelijk een hooggelegen plek van waaruit je de zon kunt zien ondergaan, of kies voor een strand voor de ultieme zonsondergang.

Vogels kijken

Vogels kijken is een ideale manier om het hele gezin buiten te krijgen en erbij te betrekken. Houd een dagboek bij van alle vogels die jullie zien. Je kunt ook kiekjes maken of foto’s tekenen en een vogelobservatie-plakboek voor het hele gezin aanleggen, compleet met foto’s