5 verrassende feiten over aardappelen

Aardappelen worden zonder twijfel beschouwd als de meest voorkomende en geliefde groente op aarde. Ze zijn geliefd bij mensen van elke leeftijd en achtergrond. Het is dus ook veilig om te zeggen dat we ons geen dag zonder hen kunnen voorstellen. Maar heb je, afgezien van alle gezondheidsvoordelen die het ons biedt, ooit meer willen weten over de verrassende feiten over aardappelen?

Nou, als je dat ooit hebt gedaan, dan hebben we wat je zoekt. We hebben ons onderzoek gedaan naar de vergelijkbare, vastkokende aardappelen en zijn nu hier om u te informeren over de meest unieke dingen die u ooit over de aardappelen zult horen.

Het produceert elektriciteit

Als u door pech op een plaats woont waar geen elektriciteit is of als er in uw omgeving lange tijd een stroomstoring plaatsvindt, heeft u alleen wat draden, koper, verzinkte spijkers en een van de knollen nodig om van stroom te voorzien een klok of andere kleine elektronica met een aardappel.

Het gaf geboorte aan tuin in de ruimte

Aardappelen, die teruggaan in de geschiedenis, waren eigenlijk de eerste groente die in de ruimte groeide. Het was Raymond Bula van de Universiteit van Wisconsin die het project leidde op basis van vijf Norland variëteiten van aardappelbladeren die in de ruimte werden vermeerderd.

Hij volgde samen met zijn groep de groei vanuit Wisconsin en bleef in nauw contact met de bemanning van NASA op de spaceshuttle. Toen de bemanning thuiskwam, verrasten de aardappelplanten iedereen omdat ze niet alleen de beproeving overleefden, maar er groeiden ook meer aardappelen in de ruimte.

Het kan plastic maken

Precies, we hebben het hier over bioplastics die gemakkelijk gemaakt kunnen worden van maïs, tarwe en ieders favoriete aardappelen. Aardappelen bevatten een goede concentratie zetmeel en cellulose, wat veel bijdraagt ​​aan het maken van plastic. Bovendien is het plastic van aardappelen ook gemakkelijk te verbranden of af te breken en heeft het minder impact op het milieu.

U kunt tijd met IT meten

Tijdens het bewind van hun beschaving gebruikten de Inca’s in Peru aardappelen om de tijd bij te houden. Dus hoewel ze bekend stonden om hun creatieve en vooruitstrevende landbouwpraktijken, leerden de Inca’s ook de waarde van tijd achterhalen door middel van aardappelen.

 

Het helpt bij het verwijderen van roest

Heb jij thuis een mes met roestplekken? Als je dat doet, raden we je aan om het mes in de aardappel te steken en het daar een tijdje te laten staan. Dit is een van de meest effectieve en eenvoudigste manieren om roest te verwijderen.

Aardappelen bevatten van nature oxaalzuur, dat nu al wordt beschouwd als het beste materiaal als het gaat om het schoonmaken van huishoudelijke producten (ook in veel grotere hoeveelheden natuurlijk).

Als je met een aardappel roest van grotere oppervlakken wilt verwijderen, zorg er dan voor dat je hem eerst doormidden snijdt en dan bakpoeder erover strooit of in afwasmiddel dompelt voordat je het er uiteindelijk af schrobt.

We hopen dat je de volgende keer de waarde van de Roseval aardappelen niet onderschat!