Wannagive
Image default
Bedrijven

Zo kom je professioneler over op je werk!

Zeker als je pas op de arbeidsmarkt bent, kan het nogal eens tegen je werken dat je net bent begonnen. Je moet nog dingen leren misschien, maar het kan ook zijn dat men je onderschat en dat je professioneler bent dan men denkt. Hoe zorg je ervoor dat je dan een meer professionele indruk maakt?

Basis van professionaliteit: op tijd komen ne suavecito

Wat belangrijk is, voor je uitstraling van professionaliteit is om een goed idee te hebben van de bedrijfscultuur. Is stiptheid erg belangrijk? Zorg er dan voor dat je altijd op tijd bent of zelfs iets te vroeg.

Is een nette verzorging van belang, maar heb je bijvoorbeeld een baard? Zorg er dan voor dat die baard er wel netjes uitziet. Gebruik bijvoorbeeld suavecito of een ander goed stylingsmiddel voor je baard. Het voordeel van suavecito is dat je dan gewoon nog wel je baard kunt houden, maar dat je het gewoon even netjes maakt met suavecito voor je werk.

Welk taalgebruik is er op het werk? Hoe praat je en hoe praten ze op het werk? Is er een te groot verschil? Dan is het wellicht handig om wat meer zoals de anderen te praten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van wat nettere bewoordingen. Het kan ook zijn dat je een accent hebt en dat de rest van je collega’s eigenlijk vrij ABN spreken. Dan val je wel behoorlijk op. Bovendien koppelen veel mensen onterecht een accent aan minder slim zijn. Dat is natuurlijk wel jammer als je juist professioneel wil overkomen.

Blijf wel bij jezelf

Voel je dat de aanpassingen die je doet niet bij jou passen? Dan is het misschien niet het juiste bedrijf voor jou. Bedenk verder dat het voor de professionaliteit vooral belangrijk is om je werk goed te doen, maar ook om assertief te zijn. Tenminste, als jij je professionaliteit ook wil terugzien in een mooi salaris. In veel bedrijven moet je zelf om een loonsverhoging vragen, als je die wil hebben. Zorg er dan wel voor dat je ook goede argumenten kunt aanhalen, waarom jij een loonsverhoging verdient.

https://www.mijnbaard.nl/suavecito