Wannagive
Image default
Gezondheid

Zorg 2.0 op verzoek met beeldzorg bij Vcare

Zorg krijgen op afstand

Het aantal smart devices en apparaten die verbonden zijn met het internet groeit. Inmiddels ligt het gemiddelde al boven de 1 per persoon. We hebben allemaal een smartphone en iedereen heeft het gemak van een tablet ontdekt als vervanger van de computer of laptop. Binnen de zorg zijn dit natuurlijk ook signalen waar u een voordeel mee kunt behalen ten behoeve van een betere dienstverlening voor uw patiënten. Door slim te investeren in digitale zorg zorgt u ervoor dat u zorg toekomstbestendig houdt en inhaakt op wensen vanuit de markt.

Wat kan Vcare voor uw zorgorganisatie betekenen?

Een dergelijke ontwikkeling is bijvoorbeeld beeldzorg.

Beeldzorg is het bieden van professionele zorg, zonder dat de zorgverlener op locatie hoeft te zijn. Dit kan van toepassing zijn bij diverse situaties. Denk aan uitleg van een recept, vragen hoe de dag is verlopen, of er nog pijn of klachten aanwezig zijn of gewoon voor en stukje sociaal contact met de patiënt. Omdat dit volledig digitaal verloopt, hoeft de zorgverlener niet de weg op en dat scheelt niet alleen tijd. Het bespaart ook kosten en daarmee maakt u zorg efficiënter. Er kan in immers in hetzelfde uur méér consulten gepleegd worden. Vcare heeft daarom Video connect ontwikkeld voor zowel bestaande klanten als niet-klanten, speciaal voor zorgorganisaties en huisartsen om veilige beeldzorg aan te bieden via de telefoon, tablet of computer.

Zorg op verzoek? Dat is zorg 2.0

Door te investeren in digitale oplossingen kunnen cliënten ook beter hun zorgvraag uiten via gebruikelijke apparaten die ze al gewend zijn te gebruiken. We noemen natuurlijk een mobiel, een tablet of computer. Echter moet de insteek altijd eenvoud zijn zodat het dummy proof is en gebruikt kan worden door iedereen – zowel jong als oud. Daarom ontwikkelt Vcare haar applicaties altijd in samenspraak met gebruikers uit het werkveld, die op hun beurt ook weer nauw in contact staan met de cliënt. Op deze manier ontwikkelen aan zowel de gebruiksvriendelijk voor de eindgebruikers (patiënten), alsmede voor de zorgverlener die het moet gebruiken.

Beeldzorg in coronatijd is onmisbaar

We hebben het allemaal kunnen zien hoe ingrijpend een pandemie kan zijn op onze maatschappij en met name voor onze zorg. Het positieve hieraan is dat er nu eindelijk meer aandacht en ruimte komt voor initiatieven zoals digitale beeldzorg voor zorg op afstand. Bij Vcare zien we in de praktijk de noodzak hiervan, omdat er steeds meer druk komt op zorgmedewerkers die meer moeten doen in minder tijd. Digitale oplossingen zoals beeldbellen voor e-consulten helpen de druk te verlichten zodat er meer tijd overblijft voor acute zorg.

Video over beeldzorg met Vcare Video connect

Om het nog makkelijker uit te leggen hoe onze Video connect werkt, hebben we een video gemaakt. In de video leggen we precies uit hoe VIdeo connect opgestart kan worden vanaf het moment dat een cliënt belt en graag on-demand zorg ondersteuning wilt hebben. Ook lichten we toe dat Video connect beschikbaar is als stand-alone versie. Dat betekent dat ook niet-Vcare klanten gebruik kunnen maken van Video connect. Omdat Vcare voldoet aan ISO 27001 en NEN 7510 heeft u de garantie dat u gebruikt maakt van een super veilige en betrouwbare videoverbinding!

https://www.vcareconnect.nl/