Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je voor meer licht in een donkere ruimte

Heb jij een donker huis of een donkere ruimte in huis die je lichter wilt maken, en geen idee waar je moet beginnen? Er zijn verschillende dingen die je kan doen om een ruimte lichter, en daardoor ook meteen groter, te lagen ogen. In dit artikel geven we je een aantal tips die jou kunnen helpen bij het lichter maken van jouw huis.

Geef de muren een licht kleurtje

Allereerst een tip waar je waarschijnlijk zelf ook als eerste aan dacht: de muren verven. Om een ruimte lichter te maken is het over het algemeen raadzaam om de muren een lichte kleur te verven. Donkere muren zorgen er vaak voor dat een ruimte kleiner oogt. Hou je niet van witte muren? Geen probleem. Je hoeft de muren helemaal niet wit te verven om een lichter huis te creëren. Ga bijvoorbeeld voor een nude kleur of kies een mooie pasteltint. Deze kleuren geven vrijwel hetzelfde effect. 

Plaats een spiegel tegenover het raam

Is er weinig daglicht in de ruimte die je wilt aanpakken? Dan is het plaatsen van een grote spiegel wellicht een optie. Plaats de spiegel tegenover het raam en het daglicht weerkaatst de ruimte in. Een spiegel zorgt voor een ruimtelijker effect, meer daglicht en is ook nog eens functioneel. 

Kies de juiste raambekleding

Raambekleding doet veel voor de hoeveelheid licht in een ruimte. Donkere gordijnen geven vaak een gezellige sfeer, maar doen niet veel goeds voor de lichtinval in kleine en/of donkere ruimtes. Wil je meer licht creëren, kies dan voor witte gordijnen of linnen gordijnen. Donkere gordijnen kunnen namelijk ook wanneer ze open zijn veel daglicht tegenhouden, dit is niet het geval bij lichte gordijnen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips die je kan toepassen. Zoals het plaatsen van glazen deuren of een daglichtlamp. Met bovenstaande tips kom je echter al een heel eind.

https://www.ahouseofhappiness.com/nl/inspiratie/gordijnen-per-kleur/witte-gordijnen