Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Hoe geef ik mijn woning meer karakter en sfeer?

Wil jij jouw woning meer karakter geven maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw huis meer karakter te geven. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om een saai nieuwbouwhuis om te toveren tot een karakteristiek paleisje. 

Werk met unieke tegels

Ben jij op zoek naar een statement in je interieur? Ga dan voor tegels in een opvallende kleur of met een mooi design. Er zijn tegenwoordig enorm veel mooie design tegels te vinden, zowel online als bij de speciaalzaken. Ga bijvoorbeeld voor keuken tegels met een retro look of badkamertegels met een opvallend kleurtje.

Vintage meubels scoren en opknappen

Wanneer jij je huis meer karakter wilt geven zou je ervoor kunnen kiezen om op zoek te gaan naar mooie vintage meubels. Deze meubels zijn vaak uniek, waardoor je ze niet overal tegenkomt. Het is vaak even zoeken voordat je het perfecte item tegenkomt, maar dan heb je wel wat. Ben je een beetje handig? Dan zou je eventueel zelf meubels kunnen opknappen en er een eigen draai aan geven.

Unieke items gebruiken als decoratie

Mocht je dan toch al op zoek zijn naar vintage meubels, kijk dan ook meteen even rond voor decoratie items. In vintage en/of tweedehands winkels zijn vaak veel leuke items te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een oude poster, een wereldbol, een oude vaas of een unieke lamp.

Vervang de standaard deuren in je huis

In een nieuwbouwhuis zitten vaak sfeerloze standaard deuren. Vervang deze deuren door mooie houten deuren en je ziet meteen verschil. Je zou de bestaande deuren ook een leuk kleurtje kunnen geven.

Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kan doen om je huis meer karakter te geven. Bijvoorbeeld het ophangen van sfeervolle gordijnen, een opvallend en uniek vloerkleed plaatsen of een wandschildering laten maken. 

https://www.tegelcentrumsiddeburen.nl/wandtegels/keuken