Wannagive
Image default
Bedrijven

Parasol kopen? Hier moet je op letten

Ga je een nieuwe parasol kopen voor in je tuin of op je balkon? Dan kun je met een aantal slimme tips de meest praktische parasol aanschaffen die zo min mogelijk ruimte inneemt, maar toch de maximale bescherming tegen de zon biedt én perfect past bij de inrichting van jouw tuin of balkon. Ben je benieuwd hoe dit het beste aanpakt? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

 

Het type parasol

Voordat je een parasol gaat aanschaffen, doe je er goed aan om je te oriënteren op het type parasol wat het beste past bij jouw tuin of balkon. Heb je een ruime tuin of een groot balkon of dakterras? Dan kun je het beste kiezen voor een staande parasol. Heb je een wat kleiner oppervlak beschikbaar, of valt er maar weinig zon in je tuin of op je balkon? Dan kun je voldoende hebben aan een zweefparasol die je aan de muur bevestigt en zo wat ruimte besparen.

 

De vorm

Wist je dat de vorm van je parasol een groot verschil maakt? Je hebt hierbij de keuze uit een ronde of vierkante parasol. Wanneer je niet zoveel ruimte beschikbaar hebt in je tuin, of een groot oppervlakte in de schaduw wil zetten met een zo’n klein mogelijke parasol, kun je het beste kiezen voor een vierkante parasol. Een vierkante parasol geeft namelijk meer schaduw dan een ronde parasol met dezelfde afmetingen. Daarnaast kun je een vierkante parasol gemakkelijk tegen een muur plaatsen. Een ronde parasol is echter praktischer in gebruik, doordat deze gemakkelijker in- en uit te klappen is. 

 

Formaat

Natuurlijk is ook het formaat van de parasol beschikbaar. De meest gekozen parasol is een parasol met een diameter van zo’n 300 centimeter groot. Er zijn echter ook kleinere of grotere parasols beschikbaar. Bekijk goed hoeveel zon er in de tuin valt en welk gebied je precies met schaduw wil bedekken om het geschikte formaat van jouw parasol te bepalen.

 

Materiaal, kleur en stijl

Bij het uitkiezen van een parasol, is het erg belangrijk dat de parasol mooi past bij de verdere inrichting van je tuin. Kies daarom voor een parasoldoek in de kleur van de kussens van de bank of stoelen in je tuin. Ook het materiaal waarvan de parasol gemaakt is maakt een groot verschil. Hierbij spelen zowel gebruiksgemak als esthetische overwegingen een rol. Een parasol van aluminium is bijvoorbeeld erg gemakkelijk te onderhouden, maar past wat minder goed bij een tuin met een landelijke inrichting. Een houten parasol vereist meer onderhoud, maar heeft een mooie, natuurlijke uitstraling.