Wannagive
Image default
Bedrijven

Zo ben jij helemaal voorbereid op je theorie examen!

Als je een rijbewijs wilt halen, moet je een theorie- en praktijkexamen doen bij het CBR. Het theorie-examen doe je het beste in het begin van de rijopleiding. Zo leg je een goede basis voor je rijopleiding. Je docent kan je praktijk voorbeelden in een theoretisch kader laten zien zodat je ook weer sneller in de praktijk kan leren. Afhankelijk van je voorkeuren, capaciteiten en eventuele beperkingen kun je je op de volgende manieren voorbereiden op het theorie-examen: lessen volgen bij theorie school, digitale cursussen volgen, een dagcursus volgen en leren uit schoolboeken. Er zijn veel manieren om het auto theorie-examen te leren dus kies welke bij jou past!

 

Theorie

In de rijschool kun je theorieles volgen, of je leert de theorie zelf uit een theorieboek. Vraag je rijschool om advies! Het is verstandig om tijdens het studeren direct te oefenen, je eigen vragen te stellen en het auto theorie oefenexamen af ​​te leggen. De gebruikte theorieboeken zien er meestal nog goed uit, maar je kunt natuurlijk ook nieuwe kopen. Zorg ervoor dat je studieboeken niet te oud zijn, want verkeersregels veranderen regelmatig. Zo leer je altijd de juiste theorie. Digitale theoriecursussen passen zich meestal vanzelf wel aan.

 

Oefening

Test jezelf door je eigen vragen te maken en auto theorie oefenexamens te maken tijdens het studeren. Zo weet je wat je wel en niet meer hoeft te leren. De proefexamens zijn niet van het CBR, maar lijken er wel heel veel op. Gevarenherkenning kan je het beste oefenen met je instructeur. Het is ook opgenomen in theoretische cursussen en theoretische boeken.

 

https://theorie-oefenexamen.nl/