Wannagive
Image default
Bedrijven

Wonen in een container!

Het klinkt misschien gek, maar tegenwoordig is het mogelijk om voor een prikkie te wonen in een containerwoning. Sinds de opkomst van de Tiny House movement zijn andere alternatieve woonvormen ook steeds populairder aan het worde. Zo ook het wonen in een containerwoning.

Het voordeel van een container is dat ze duurzaam, relatief goedkoop en makkelijk te vervoeren zijn. Ze hebben dus een aantal voordelen ten opzichte van een conventioneel huis. Maar wat houd dat nou precies in wonen in zo’n stalen rechthoek?

Een containerwoning is een volwaardige woning die bestaat uit een of meerdere containers. Je kunt natuurlijk gaan voor een container van Afval Containers Rijnmond maar over het algemeen worden zeecontainers gebruikt.

Hoe ziet zo’n huis gemaakt van containers er dan uit hoor ik je al denken? Of je nu een of meerdere containers gebruikt, je kunt er van maken wat je zelf wilt. Je kunt ze op allerlei manieren op elkaar stapelen, Lego voor volwassenen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De meeste mensen zullen wel een beetje moeten wennen aan de look van de containers, maar de consensus is dat het metaal waar zo’n zeecontainer van gemaakt is toch erg gezellig en warm aanvoelt. Wat ook veel bewoners doen is de binnen en buitenkant te bedekken met een materiaal naar keuze. Met deze pimp my container methode kun je je nieuwe stulpje naar smaak mooier maken.

Een ander groot voordeel van het wonen is een container is dat je er later nog een container bij kunt zetten. Dit is handig voor singles die alleen willen starten, maar in de toekomst nog aan gezinsuitbreiding gaan doen.

Wat je ook in je achterhoofd moet houden is dat een container woning niet de vaste indeling heeft die een gewoon huis heeft. Het voordeel is dat je wel de vrijheid hebt om de indeling volledig zelf te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grotere badkamer en een kleinere woonkamer, of een jacuzzi in je woonkamer! Wat je maar wil, het is jouw feestje voor zover je budget het toe laat natuurlijk.

Dit zijn een aantal kenmerken en voordelen van het wonen in een container woning. En of je nu een zeecontainer of er een van afval containers Rijnmond als basis voor je nieuwe huis gebruikt, uniek wonen is het zeker!

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/