Wannagive
Image default
Gezondheid

Wat is Snus en hoe gebruik je het?

Snus: de Zweedse snack waar je nog nooit van gehoord hebt

Het woord snus duikt de laatste tijd steeds vaker op en je hebt er waarschijnlijk al veel verhalen over gehoord. Maar wat is snus nu precies?

Snus is een soort tabaksproduct dat voornamelijk in de Scandinavische landen (Zweden, Noorwegen en Denemarken) te vinden is. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over deze Zweedse snack en hoe je het hier in Nederland kunt krijgen.

Wat is Zweedse snus?

Snus is een Zweedse snack die over de hele wereld steeds populairder wordt. Zweedse snus wordt al eeuwenlang door Zweedse mensen geconsumeerd, maar het is pas sinds kort dat Zweedse snus ook buiten Zweden populair is.

Hoe gebruik je het?

Snus is Zweeds voor “snuif”, en het is een Zweedse manier om tabak te consumeren. Zweedse snus kan zowel via de mond als de neus worden genuttigd, afhankelijk van hoe jij je alternatieve rookpauze wilt nemen! De snus zit in kleine zakjes die je tussen je bovenlip en je tandvlees of onder je neus kunt plaatsen.

Een alternatief voor het roken van sigaretten

Hoewel niet alle Zweedse mensen snus gebruiken als hun primaire vorm van tabaksconsumptie, doen sommigen dat wel omdat Zweedse snus een lagere hoeveelheid chemicaliën bevat dan sigaretten, en Zweedse snus wordt over het algemeen als minder schadelijk voor je lichaam beschouwd.

Dat gezegd hebbende, Zweedse mensen die Zweedse snus gebruiken, gebruiken het meestal in plaats van andere tabaksproducten, omdat Zweedse snus niet de vele kankerverwekkende stoffen bevat die sigaretten wel bevatten.

Zweedse snus is er in verschillende smaken, en omdat snus minder chemicaliën bevat dan sigaretten, is het makkelijker om te stoppen als je snus als alternatief voor sigaretten gebruikt.

Voor- en nadelen van het gebruik van Zweedse snus

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Zweedse snus, zorg er dan voor dat je het niet te vaak gebruikt – we raden aan om maximaal één of twee snus pauzes per dag te nemen! Zweedse snus is een uitstekend alternatief voor mensen die proberen te stoppen met het roken van sigaretten, omdat het niet de vele kankerverwekkende stoffen bevat die Zweedse sigaretten wel bevatten. Maar te vaak snusen kan tandbederf veroorzaken, en snus kan verslavend zijn, dus het is belangrijk om niet te veel te snusen!

Dat gezegd hebbende, zal snusgebruik je niet zo slecht laten ruiken als sigaretten roken, omdat al je speeksel vermengd wordt met snus en dus is er minder kans op een slechte adem.

Bovendien is Zweedse snus makkelijk te verbergen voor derden, want je hoeft de snus alleen maar tussen je bovenlip en je tandvlees te stoppen en niemand hoeft door te hebben wat jij nu eigenlijk aan het doen bent, met sigaretten is dat zo makkelijke nog niet!

Waar kan je het beste snus kopen?

De beste plek om Zweedse snus te kopen in Nederland is bij Snuspods.com. Wij hebben snus in alle verschillende smaken en variëteiten, bovendien zijn we absoluut niet duur.

Als je de beste snus deal wilt krijgen, dan is het zeker de moeite waard om even op deze website te zoeken naar de smaak die jou het meest bevalt!

https://www.snuspods.com/

Gerelateerde artikelen

Blessures voorkomen

superfoods

Hoe kom jij van je burn-out af?