Wannagive
Image default
Energie

Tips voor het kopen van een Laadpaal Thuis

Wil je een elektrische laadpaal voor thuis kopen? Lees dit artikel dan verder. In dit artikel geven wij je enkele tips die je helpen bij het kopen van een geschikte laadpaal voor Thuis. Lezen maar!

Waar moet je opletten?

Ten eerste moet de laadpaal, die je bij je thuis wilt plaatsen, geschikt zijn voor jouw elektrische auto. Welke laadpalen geschikt zijn voor jouw elektrische auto kun je heel eenvoudig online op zoeken of navragen bij jouw autodealer. Deze stap is erg belangrijk anders zit je straks met een laadpaal thuis opgescheept die jouw elektrische auto niet kan opladen!

Vervolgens is het belangrijk om een keuze te maken tussen een online en offline laadpaal thuis. Bij een offline laadpaal heb je geen inzicht in het energievebruik en bij een online laadpaal wel. Een voordeel van een online laadpaal is dus dat je inzicht hebt in het energieverbruik én dus ook de kosten van het opladen.

Laadstation aan de muur of paal?

Daarnaast is het belangrijk om een keuze te maken tussen een laadstation die je aan de muur kunt ophangen of aan een laadpaal. Als je voor een laadpaal gaat dan is het wel belangrijk dat je er plek voor hebt (bijvoorbeeld een eigen oprit). 

Heb je nog meer vragen of wil je meer informatie? Contacteer een laadpaal adviseur, een adviseur helpt je graag verder. 

http://reithpower.nl/laadpaal/thuis/