Wannagive
Image default
Energie

Tips bij het regelen van je zonnepanelen

De zonnepaneel salderingsregeling is van cruciaal belang als je beslist om over te stappen op zonne energie. Bij de aankoop van je zonnepanelen kun je het beste weten wat de optimale plaatsing is als je van plan bent ze zelf te installeren. Het kiezen van de beste zonnepaneelopstelling kan verwarrend zijn, wat vaak voorkomt tijdens de pre-installatiefase. Neem ook je veiligheidsmaatregelen bij het plaatsen van zonnepanelen om letsel tijdens de installatie te voorkomen. De juiste plaatsing van je zonnepanelen zal niet alleen de prestaties maximaliseren, maar je ook tijd en geld besparen bij toekomstige revisies en reparaties. Als je erover denkt om het zelf te maken, moet je de kennis hebben over hoe je het moet doen. Zo niet, dan kun je gewoon installateurs inhuren om je panelen te behandelen. Je kunt dit artikel gebruiken als een gids om je zonnepanelen effectief te installeren.

 

Voorafgaande controle

Een essentieel ding dat je moet doen, is je dak controleren voordat je de plaatsing van je zonnepanelen plant. Neem contact op met je dakdekkers of daktimmerlieden en vraag hen je dak te beoordelen. Bij de voorbereiding wordt onder andere beoordeeld of je dak het gewicht van je zonnepanelen kan dragen en of de constructie geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Als je dak de beoordeling niet heeft doorstaan, overweeg dan om het eerst te renoveren voordat je de panelen installeert. Hoe meer zonnepanelen je plaatst, hoe hoger de belasting op je dak. Het volgende ding om te overwegen is de richting en hoeken. Je zonnepanelen moeten in de richting en hoek staan ​​die het meeste zonlicht ontvangt, afhankelijk van je locatie. Als je op het noordelijk halfrond woont, moeten je zonnepanelen op het zuiden gericht zijn, waar de zon het helderst is. Op het zuidelijk halfrond moeten de panelen naar het noorden gericht zijn. Er zijn echter ook factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Zonnepanelen voor een huishouden moeten bijvoorbeeld iets op het zuidwesten zijn gericht. Ze verzamelen meer energie wanneer ze naar het zuiden gericht zijn, die kunnen worden gebruikt voor het nachtverbruik.

 

Vergeet de veiligheid en blootstelling niet

Denk aan de veiligheid en blootstelling van je zonnepanelen. Als je in de buurt van hoge bomen of in de buurt van vogels woont, moet je ervoor zorgen dat je zonnepanelen worden beschermd tegen vogels, dode boomtakken en hun blootstelling aan de zon. Vogelgaas op zonnepanelen voorkomt dat duiven en andere vogels toegang krijgen tot de structuur onder de panelen en deze beschadigen. Verwijder ook grote bomen/takken die ervoor zorgen dat zonlicht je zonnepanelen niet kan bereiken. Je krijgt meer energie van directe blootstelling, terwijl indirecte blootstelling je minder oplevert. Indien mogelijk kun je zonne-installateurs vragen om de veiligheid en blootstelling van je dak te controleren. Je kunt hen vragen de inspectie voor je uit te voeren en de benodigde werkzaamheden uit te voeren. Bewaar deze lijst voordat je jouw zonnepanelen aanschaft en installeert en maak je eigen checklist zodat je je optimaal kunt voorbereiden!