Wannagive
Image default
Bedrijven

Tips om gewicht te verliezen

Veel vrouwen en mannen hebben het gevoel dat ze wat overgewicht hebben. In de huidige tijd van fastfood en ongezonde drankjes, is het steeds moeilijker om op je lijn te letten. Gelukkig is het niet onmogelijk om dat extra gewicht te verliezen. Vaak draait het echter vooral om consequent zijn met het plan dat je voor jezelf hebt opgesteld. Gewicht verliezen gebeurt immers niet in één week, maar vraagt wat tijd. We zetten hier een aantal tips die je kunnen helpen met je gewichtsverlies, zoals water, wandelen en bloemkoolrijst!

 

1. Drink water

Veel water drinken zuivert je lichaam van slechte stoffen en zorgt ervoor dat je minder snel honger krijgt. Hierbij is water wel echt het sleutelwoord, aangezien niet alle drankjes deze functies bezitten. Zo zijn koffie en frisdrank wel vloeistof, maar zullen ze jou juist uitdrogen in plaats van hydrateren!

 

2. Neem de fiets of ga te voet voor korte afstanden

We weten allemaal dat bewegen een belangrijk element is van gewichtsverlies, aangezien je lichaam calorieën moet verbranden. Het hoeft echter niet altijd om zware sporten te gaan, maar vaak maakt dagelijks wandelen of fietsen al een groot verschil. Laat voor korte afstanden de auto dus thuis!

 

3. Eet gezondere alternatieven.

De voedingsindustrie doet echter ook steeds meer haar best om gezonde alternatieven op de markt te brengen, die minder suiker of vetten bevatten. Zo bestaat er van heel veel klassiekers een light of low fat variant. Je kan thuis echter zelf ook je calorieën verlagen, door te opteren voor gezondere alternatieven. Experimenteer en maak eens bloemkoolrijst klaar of geniet van een salade met tofu! Kies voor noten in plaats van chips en maak een yoghurtsausje voor bij de bloemkoolrijst, in plaats van ketchup of mayonaise vast te nemen!

Het voelt vaak goed om terug wat meer natuurlijke producten te eten en je zal dat niet alleen merken op de weegschaal, want gezonder eten verbetert ook je gemoed!

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/rijst-van-bloemkool-bloemkoolrijst/