Wannagive
Image default
Bedrijven

Het ultieme dekenfort maken

Nu de herfst en winter er weer aan zitten te komen is het extra belangrijk om het leuk te maken in huis. Comfortabel onder een dekentje, de kachel aan, de hond bij je voeten en een kat op je schoot. Een mok met chocolademelk misschien, een theetje? Soms is het echter niet genoeg en ben je op zoek naar een next-level comfortabele plek. Tijd voor een dekenfort dus! Je kunt een dekenfort al makkelijk maken door een deken over een tafel heen te gooien, of door een tent te creëren met een waslijn en wat wasknijpers. Ook stoelen kunnen dienen als plekken om een deken over te hangen.

Een zitplek

Het is eigenlijk het makkelijkste om eerst een zitplek te maken waar je lekker kunt hangen. Zorg dat je goed kunt liggen (zonder last te krijgen van je rug) en dat je een plek maakt om spullen neer te leggen zoals snacks en je telefoon. Je kunt zo’n zitplek maken door allerlei (stoel)kussens van andere dingen af te halen en er een kuip mee te maken waardoor je een zachte muur hebt en een ondergrond. Ook (oude) matrassen kun je hiervoor vaak prima gebruiken.

Een tent

Als je de zitplek naar tevredenheid hebt ingericht dan kun je beginnen met een afscheiding eromheen te bouwen. Dit doen de meeste mensen met lakens om een tent te maken. Je heb een waslijn nodig of iets anders hoogs om als hoogste punt van de tent te maken. Dit kunnen ook tafels op hun kant zijn aan de zijkant van je tent bijvoorbeeld. Van daaruit ga je punten zoeken bij de grond om de zijkanten vast te leggen. Dit doe je met ander meubilair, of bijvoorbeeld zware boeken. Als je dit hebt gedaan kun je aan de binnenkant lichtjes hangen, en zo ziet de tent van binnen én van buiten supergezellig uit!

Televisie huren

Tenslotte kun je entertainment plaatsen in je dekenfort. Als je geen televisie hebt kun je een televisie huren. Wil je geen televisie huren en heb je geen televisie, dan kun je ook kijken naar wat je wel in huis hebt. Wie zegt dat je niet lekker een boek kunt lezen in je dekenfort? Niemand! Of wat dacht je van je oude GameBoy? Of je gebruikt je dekenfort natuurlijk om lekker dichterbij je lover te komen, ook altijd prima.